Novak: Nisam na 100%, ali idem ka tome

ATP 18. jan 20188:40 > 8:42
Podeli:
Michael Dodge January 16, 2018 Getty Images Sport

Nije bilo lako ni Đokoviću ni Monfisu, a srpski teniser nakon pobede kaže da još uvek nije na 100%, ali da ide ka tome i da ima mnogo samopouzdanja pred nastavak turnira.

„Bilo je veoma jasno da smo se obojica veoma mučili na kraju, igrali smo u jako teškim uslovima, brutalnim rekao bih. Posebno u prvih sat i po vremena. Ušao sam u meč svestan da će biti veoma teško i za mene i za Gaela. On je jedan od najboljih atleta u tenisu sa sjajnim kretanjem, hvata praktično sve lopte i ima sjajan servis. Pokušavao sam da iskoristim svaku priliku koja mi se ukazala. Jasno je da on nije bio u najboljem izdanju krajem drugog i tokom celog trećeg seta, a četvrti je mogao da se završi i na drugačiji način zaista. Ali, sjajno je ponovo igrati na Rod Lejver Areni ponovo, hvala svima zaista“, rekao je Novak nakon meča.

Velikim naporima su bila izložena oba igrača, Novakovo telo je bilo u malo boljem stanju nego Monfisovo. Kako je lakat nakon šest meseci pauze i dva odigrana meča?

„Možete da mi postavite koliko god želite pitanja, ali u svlačionici u ledenoj kadi“, našalio se Novak.

„Još uvek nisam na svojih 100%, ali napredujem ka tome. Imam mnogo vere i samopouzdanja i znam šta mogu da uradim. A na ovom terenu uvek imam poseban osećaj jer imam sjajne uspomene iz prošlosti. Ovo je teren na kome sam igrao najuspešnije u karijeri – volim i ja vas. Sa razlogom Australijan open zovu ‘srećni slem’ jer su svi srećni zbog početka sezone, a svi su srećni i zbog praznika i sjajno je biti ovde u Australiji u ovo doba godine“, poručio je Đoković.