Del Potro: 40 stepeni, veliki napor, preživeo sam!

Australian Open 18. jan 201813:06 > 13:07
Podeli:
Getty Images/Quinn Rooney

Pošto je savladao Rusa Karena Hačanova (6:4, 7:6, 6:7, 6:4), Huan Martin Del Potro plasirao se u šesnaestinu finala Australijan opena. Argentinac je istakao da se meč igrao u veoma zahtevnim vremenskim uslovima, kao i to da je morao da bude mentalno jak da bi ga priveo kraju.

Bilo je veoma teško igrati na skoro 40 stepeni. To nije dobro za zadravlje. Mnogo napora smo morali da uložimo da bismo igrali dobar tenis. Vremenski uslovi su bili prezahtevni za igranje tenisa. Da ste pogledali publiku, videli biste da niko nije gledao prema suncu. Učinio sam veliki napor, preživeo sam i nadam se da ću sutra igrati u drugačijim uslovima„, istakao je Del Potro.

Upitan da li se u toku svoje karijere susreo sa takvim vremenskim uslovima, 29-godišnjak je kazao:

Mislim da je pre nekoliko godina ovde bila slična situacija. Ali danas sam morao da budem mentalno jak da bih izdržao to sunce. Video sam da je moj protivnik u odličnoj formi tokom celog meča, dok ja to nisam mogao da pokažem. Igrao sam dobro u odlučujućim trenucima i to je ključ moje današnje pobede„.

Del Potrov potencijalni protivnik u četvrtfinalu je Rodžer Federer.

Prvo moram da mislim o Berdihu. To će biti veoma, veoma veliki izazov za mene. Tomaš je jedan od igrača koji može da pobedi sve igrače na ovom turniru. Kada je dobro raspoložen, on je opasan.  Pokušaću da se oporavim do tog meča i da vidim da li ću moći da pobedim„, zaključuje Argentinac.

Del Potro i Tomaš Berdih susrešće se u subotu.