"Ovo je opasno po zdravlje, samo je u Riju bilo gore"

ATP 19. jan 201813:13 > 13:48
Podeli:
Michael Dodge, Getty Images Sport

Španac Rafael Nadal se pobedom protv Damira Džumhura u tri seta (6:1, 6:3, 6:1) plasirao u četvrto kolo Australijan opena. Prvi igrač sveta je rekao da je zadovoljan učinjenim, ali je istakao i to da je teško igrati u vremenskim uslovima kakvi vladaju u Melburnu.

Ovo je bio odličan meč, naravno. Kada pobedite 6:1, 6:3, 6:1 u trećem kolu to je sjajan rezultat, zar ne? Nemoguće je ostvariti ovakve rezultate bez dobre igre. Veoma sam srećan zbog toga i jer sam se plasirao u četvrtu rundu. To me uvek raduje. Moje pripreme su bile uobičajene. Probudio sam  se, otišao sam u teretanu, zagrejao sam se se u teretani, pa onda na terenu, ručao sam, igrao sam igrice i to je bilo to„, istakao je Nadal.

Upitan šta misli o održavanju mečeva kada je spoljna temperatura 40 stepeni, popularni Rafa je kazao:

Mislim da to nije uvek sigurno. Juče i danas su uslovi bili veoma, veoma zahtevni. Ponekad je prosto previše i može da postane opasno za zdravlje, a to nije za šalu. Nije prijatno videti igrače kako se muče na terenu. Ali, postoji jedna pozitivna stvar u celoj ovoj situaciji, a to je da vazduh  nije bio vlažan, već je bio suv. To pravi veliku razliku. Teško je i kada je toplo, ali mislim da je mnogo gore kada je na to i vlažnost vazduha velika, kao na primer u Rio de Žaneiru. To je jedina pozitivna stvar, ali je veoma loše igrati u ovim uslovima„, istakao je Španac.

Nadalov sledeći protivnik je 26. reket sveta Argentinac Dijego Švarcman.

On je odličan igrač. Pošle godine je imao sjajnu sezonu, a i ovu je odlično krenuo. Dobio je tri meča ovde, ponovo igra na visokom nivou. On je kompletan igrač. Ukoliko ne budem igrao najbolje što mogu, verovatno neću uspeti da ga dobijem. On je igrač koji ima odlične udarce, kontrolu sa osnovne linije, ne maši mnogo. Lako može da promeni pravac. Već je igrao četvrtfinale na US Openu, već je prošao četvrto kolo. Biće teško i moraću da igram najbolje što mogu„, zaključio je Nadal.