AO: Čilić odigrao koliko treba za pobedu nad Tomićem

Australian Open 14. jan 201912:38 > 12:38
Podeli:
Quinn Rooney ,Getty Images Sport

Maksimalnom pobedom je Marin Čilić počeo učešće na Australijan Openu. Prošlogodišnji finalista je u prvom kolu savladao domaćeg tenisera Bernarda Tomića sa 6:2, 6:4, 7:6 (3).

Mogao je Hrvat da završi meč i pre isteka drugog sata, ali je u trećem setu dozvolio rivalu da se vrati i izbori za taj-brejk.

Odlično je servirao Čilić, pa je čak 24 poena osvojio početnim udarcem. Dobro se snalazio i u razmenama, pa je bez većih problema trijumfovao.

Iako je i Tomić bio dobar na servisu početkom meča, već u šestom gemu je šesti nosilac napravio prvi brejk. Borio se Australijanac koliko je mogao, ali su udarci Čilića bili ravniji i precizniji, pa je Hrvat set završio sa još jednim brejkom.

Nešto uzbudljivije bilo je u drugom setu. Duge razmene rezultirale su i velikim brojem poena. Zapretio je Tomić u petom gemu, ali nije napravio brejk. Kaznio je to Čilić u desetom, pa je došao do novog seta.

Činilo se da će meč biti brzo završen kada je prošlogodišnji finalista poveo sa 4:2. Ipak, kada je servirao za pobedu dozvolio je Australijancu da dođe do jedinog brejka na meču. No, to ga nije pokolebalo. Bio je Čilić smireniji i odlučniji u taj-brejku, pa je došao do maksimalne pobede.

Naredni rival biće mu Mekenzi Mekdonald.