"Mari treba da ode na operaciju kao ja, ali…"

Australian Open 16. jan 201912:43 > 13:05
Podeli:
Scott Barbour, Getty Images Sport

Slavni američki teniser Bob Brajan je poručio Britancu Endiju Mariju da ne odustaje od karijere zbog povrede kuka, jer je imao isti problem, ali je posle operacije i oporavka uspeo da se vrati na teren.

Britanski teniser Endi Mari je najavio da će zbog velikih problema sa povredom kuka najverovatnije okončati karijeru na Vimbldonu, ali da će se to možda dogoditi i ranije jer više nije u stanju da igra na vrhunskom nivou. 

Endi Mari je u prvom kolu Australijan opena izgubio od Španca Roberta Bautiste Aguta posle pet setova (3:2), dok je u dubl konkurenciji na terenu ponovo bio Bob Brajan. Amerikanac je sa bratom Majkom pobedio Australijance Bolta i Polmansa, što je bio njegov prvi meč na gren slem turniru posle skoro godinu dana. 

Bob Brajan je uspeo da se vrati na teren, a isto preporučujue i Endiju Mariju.

„Kada sam otišao na magnetnu rezonancu nije delovalo dobro. Trebalo je da dobijem mentalni implant u kuku, a posle toga se niko nije vratio tenisu. Nema garancija, ali se osećam dobro. Kada sam video šta se dešava Endiju Mariju kao da me je pogodilo u nerv. Voleo bih da uradi operaciju kao ja, da oseti olakšanje kao ja. Mislim da su naši kukovi slični“, rekao je Brajan

Amerikanac je rekao i da se Marijem ima stalan kontakt u vezi povrede.

„Posmatrao me je kao soko, pitao me je kako podnosim mečeve, treninge. On želi da zna koliko će mu biti potrebno, ako se odluči na zahvat. Nikada mu nisam rekao da je to put kojim treba da se ide, jer je singl konkurencija nešto drugo. Oni toliko proklizavaju, ubijaju se četiri sata, ko zna da li bi izdržao. Ja možda nisam na 100 posto, ali se osećam odlično pet meseci posle operacije. Lekari su mi rekli da ću se posle sedam ili osam meseci osećati perfektno. Voleo bih da on ode na operaciju najviše zbog kvaliteta života. Možete da spavate, hodate, da se igrate sa decom, frustrirajuće je kada ne možete da se obujete“, zaključio je Brajan.