Cicipas: Taj kr..en me je za..bao! (VIDEO)

Australian Open 18. jan 20199:36 > 9:36
Podeli:
Getty Images Sport, Julian Finney

Grčki teniser Stefanos Cicipas izvinio se na konferenciji za štampu zbog 'divljanja' na terenu, ali je istakao da još nije oprostio sudiji.

Mladi Grk savladao je Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije rezultatom 6:3, 3:6, 7:6 (9-7), 6:4 u trećem kolu Australijan Opena.

Cicipas je vrhunski odservirao u momentu kada je imao set loptu u trećem setu. Bilo je izvesno da Basilašvili nije mogao to da vrati. Međutim, linijski sudija je uzviknuo aut, ali ga je glavni korigovao. Iako je utisak bio da je poen trebalo da pripadne Grku, ponovljen je. 

Besni Cicipas izgubio je gem.

“Taj kr..n me je za..bao!“, viknuo je u smeru linijskog sudije uz gestikulaciju u skladu sa time, a nastavio je da psuje i po sedanju na stolicu.

Na konferenciji za medije rekao je da žali zbog svog postupka.

„Smatram da odluka sudije nije bila fer. Bila je pogrešna. Držala me je ljutnja nekoliko gemova. „Bilo je to u žaru borbe. Rekao sam neke ružne stvari i sada žalim. Zaista sam želeo da dobijem tu razmenu, očajnički. Osetio sam da u toom momentu mi sve ispada iz ruku. Bio sam rustriran, nisam razmišljao o tome šta govorim“, objašnjavao je 20-godišnjak.

Naredni rival mlađanom Grku biće Rodžer Federer.

„Moram da radim na svemu kako bih bio spreman za njega. Iskustvo iz Perta mi znači mnogo, ali biće veliki izazov“, zaključio je Cicipas.