Novak o Savetu: Zašto se vodi propaganda protiv mene

Australian Open 19. jan 201910:18 > 10:18
Podeli:
Cameron Spencer, Getty Images

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pozvao je sve da se dobro informišu o postupcima i odlukama Saveta igrača ATP pre nego što počnu da ga kritikuju.

Srbin se pobedom nad Denisom Šapovalovim 12. put plasirao u osminu finala Australijan Opena, čime je osigurao prvu poziciju i posle okončanja turnira.

Ipak, na konferenciji za medije se više govorilo o njemu kao prvom čoveku Saveta igrača.

Naime, Karlos Moja je nedavno izjavio da je ATP finansijski dobro, te da Srbin ima neke svoje razloge zbog kojih ne želi da Kris Kermod ostane na čelu organizacije.

„Zašto se priča da sam ja protiv Krisa. Ko je rekao da je to istina? Moja briga u ovom momentu, kao i svakog člana Saveta, su informacije koje su iscurile. Sve što se pojavilo u medijima nije sasvim istinito. Predstavljena je samo jedna strana. Morate da razumete da je kompleksna situacija. Naš posao je da se pobrinemo da igračima bude što bolje. Kao što sam ranije pomenuo, proces obnavljanja Krisovog ugovora ne zavisi samo od nas, već i od predstavnika turnira. Glasaće se. Što se nas tiče, uradićemo sve da pričamo sa što većim brojem igrača tokom Gren slema i tokom narednih meseci. Imamo vremena. Ne znam čemu žurba. Ne razumem zašto se u medijima vodi propaganda protiv mene i ostalih članova Saveta. Zašto morate da požurujete sve? Proces je komplikovan. Razmatramo sve opcije, detalje“, rekao je Novak, pa dodao:

„Ponavljam, u ATP odlučuju teniseri i predstavnici turnira. Morate da razumete proces kako je Kris došao, ko je bio predsednik pre njega, ko je učestvovao u pregovorima sa Gren slemovima… Video sam Stanovu izjavu. Poštujem ga, prijatelji smo. Karlosa Moju takođe. Ali u isto vreme ih pozivam, kao i sve ostale koji su zainteresovani da mi se obrate ako su im potrebne informacije.“

Savet igrača održao je sastanak pre početka turnira u Melburnu, na kome je razmatrana podrška predsedniku ATP Krisu Kremodu.