Federer: U Cicipasu vidim sebe, bekhend, duga kosa…

Australian Open 20. jan 201914:20 > 14:22
Podeli:
Jack Thomas/Getty Images

Rodžer Federer je posle poraza od Stefanosa Cicipasa govorio na konferenciji za medije o neiskorišćenim brejk loptama, o sličnostima sa grčkim teniserom, a novinari su Švajcarca pitali i o sudijama.

Federer i Cicipas su odigrali možda i najbolji meč na ovogodišnjem Australijen Openu, tri od četiri seta su išla u taj-brejk da bi se sve završilo senzacionalnom pobedom grčkog tenisera.

Pretpostavljam da podseća na mene. Ima jednoručni bekhend, ja sam imao dugu kosu takođe. Možda malo podseća sigurno. Ima hvat koji podseća na moj više nego na Rafin recimo“, kazao je Federer koji nije uspeo da realizuje 12 brejk lopti protiv Cicipasa. 

Povezano

 „Nije išlo sa brejk loptama, nisam mu uzeo servis ni na Hopman kupu tako da nešto ne valja u mom riternu protiv njega. Zadovoljan sam svojom igrom, izgubio sam od boljeg igrača. Bio je miran što nije lako posebno za mlade igrače“, poručio je Federer koga su novinari pitali i šta misli o suđenju. 

Kada je gusto, kada je loptica pala blizu praviš greške. To je deo igre, ljudski je grešiti. Neću da se žalim na sudiju i linijske sudije, igrao sam i po danu gde nije bilo hok-aj tehnologije, samo treba nastaviti. Moguće je da je potrebno ponoviti poen kada igrač servira, drugi riternira i kada sudija kasno vikne. Nekada su te odluke guste, ali mnogo je veliki ulog“.

Novinari su želeli i da znaju da li je Federera nervirala grčka publika koja je u Melburnu pravila posebnu atmosferu. 

Bilo je fantastično, mnogo mi se dopalo i navijači su fantastični. Dešavalo se kada je neki uzbuđeni navijač vikao tokom poena ali to je ok. Više volim to nego tihe ljude koji ne prave nikakve zvuke. Bilo je zabavno i uživao sam“, kaže Federer.