Serena: Uzbudljivo je što još uvek nešto mogu da naučim

Australian Open 21. jan 201913:11 > 13:13
Podeli:
Getty Images/Julian Finney

Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale Australijan opena pobedom protiv prve igračice sveta Simone Halep, ali prvo pitanje na konferenciji za medije nije imalo nikakve veze sa tim već se odnosilo na komentare Lindzi Devenport i Martine Navratilove o Fed Kupu.

Nekadašnje teniserke Lindzi Devenport i Martina Navratilova pričale su o tome kako Fed Kup nema pažnju kakva se pokazuje Fed Kupu pa je prvo pitanje nakon važne pobede na Australijan openu za Serenu Vilijams bilo vezano upravo za ovu temu.

„Lično, volela bih da vidim neke promene u formatu takmičenja u Fed Kupu. Dopada mi se i sadašnji sistem, ali mislim da bi promene donele novo uzbuđenje. Ne znam šta bi moglo da se promeni. U svakom slučaju Fed Kup je nešto što je sjajna stvar jer je jako lepo da imate priliku da igrate za svoju zemlju. To je jedna od retkih prilika kada možemo da budemo deo tima i to je veoma zabavno“, rekla je Serena.

Što se tiče samog meča sa Simonom Halep, Vilijams je rekla da je samo pokušavala da dobije svaki poen.

„Ona je svetski broj jedan, jasno vam je to. Podigla je nivo svoje igre na sasvim nov nivo. Ja nisam. Čini mi se da sam na istom nivou i svakako bih na tome trebalo da poradim. Ali to je deo povratka. Bila sam van igre deset meseci i ne mogu da budem mnogo ljuta na sebe. Imala sam osećaj da bih mogla da završim posao u dva seta, ali opet ponavljam igrala sam protiv najbolje na svetu. Još uvek učim i verujem da je to u mojim godinama i u ovoj fazi moje karijere dobra stvar, uzbudljivo je što još uvek mogu nešto da naučim“, rekla je Serena.

Naredna rivala Amerikanki je Karolina Pliškova.

„Odigrale smo do sada neke jako dobre mečeve. Pobedila me je jednom. Ili dva puta. Ili tri. Ona je neko ko uvek dobro servira i igra veoma dobro, ali mislim da sam spremna. I ona je spremna, ostaje nam samo da izađemo na teren“, poručila je Serena.