Petra Kvitova izborila finale Austalijan opena

Australian Open 24. jan. 20195:56 > 5:59
Podeli:
Mark Kolbe, Getty Images

Petra Kvitova prva je finalistkinja Australija opena. Čehinja se tako plasirala u svoje prvo finale Melburna.

Petra Kvitova prva je finalsitkinja Australijan opena.

Češka teniserka je u polufinalu savladala Danijel Kolins i slavila sa 7:6, 6:0 nakon sat i 36 minuta igre.

Meč je počeo po velikoj vrućini i organizatori su pri rezultatu 4:4 u prvom setu odlučili da iskoriste promenu pravila i zatvore krov što je svakako značilo obema igračicama.

Prvi set je doneo veliku borbu i trajao je 64 minuta. Videli smo u petom i šestom gemu po jedan brejk na obe strane, ali rešenje ovo gema doneo nam je taj brejk.

Kvitova je nakon meča rekla da je tokom prvog seta bila prilično nervozna i da nije mogla da se opusti što se i videlo u greškama koje je pravila u nizu. Ipak, uspela je da se izbori sa poteškoćama i povede sa 1:0.

U drugom setu, već u prvom gemu, videlo se da je Kolins izuzetno nervozna. Posvađala se i sa sudijom oko toga zašto se oglašava automat koji reaguje na dodir loptice sa mrežom, da bi nakon toga pokušala već oprobanu taktiku da bez upozorenja rivalki i konsultacije sa sudijom zameni reket usred gema. Ni to joj nije pomoglo.

Ekspresno je Kvitova rešavala u svoju korist gemove u drugom setu, kako na svoj tako i na protivnicin servis i na kraju Amerikanki nije dozovilia nijedan gem u drugom delu meča.

Kvitova sada čeka kraj meča Naomi Osaka – Karolina Pliškova kako bi saznala ko će joj biti rivalka u borbi za trofej.