Kirjos: Mekinro? Možemo na pivo

Podeli:
Graham Denholm/Getty Images

Australijanac Nik Kirjos priznao je da je prilično emotivno doživeo sve što se dogodilo u njegovoj rodnoj zemlji proteklih nedelja, ali je dodao da pokušava da ostane fokusiran na tenis.

Požari u Australiji gore od septembra i izazvali su veliku štetu ljudima, životinjskom i biljnom svetu. Kirjos je bio jedan od prvih tenisera koji se priključio humanitarnoj akciji, pošto je najavio da će za svaki as donirati 200 dolara. Posle njega, isto je učinila još nekolicina igrača.

Uoči Australijan Opena održan je i humanitarni meč, kome su prisustvovale najveće zvezde tenisa.

„Osećao sam se dobro poslednjih nekoliko dana. Protekle nedelje su bile vrlo emotivne. Drago mi je što sam ponovo na Australijan Openu, čini mi se da ovde igram od svoje 12 godine“, rekao je Nik.

Povezano

„Još nisam potpuno fokusiran samo na tenis. Pripremam se najbolje što mogu, osećam da radim sve što je do mene. Čini mi se da igram za nešto veće od mene samog. Trudim da izvučem ono najbolje. Verujem da je tako i sa ostalim igračima“.

Na pitanje brine li ga zagađenos vazduha, Kirjos je odgovorio.

„Ako vazduh bude zagađen, ne možemo mnogo toga da uradimo. Ne pitamo se mi igrači. Ako bude kritično, moraće da otkažu mečeve. Sve do tada, moraćemo da igramo“.

Prvi rival Australijancu u Melburnu biće Lorenco Sonego.

„Sonego je težak rival, igrao sam sa njim prošle godine u Sinsinatiju. Sposoban je, odlično servira, voli da udara forhend. Ali u ovom momentu ne razmišljam previše o tome. Imam još nekoliko dana da se pripremim“.

U istom delu žreba j i Rafael Nadal.

„Nisam gledao ko je još u mom delu žreba. Svi igraju. Svi momci mogu da odigraju odlično. Ne želim da razmišljam“.

Nedavno je legendarni Džon Mekinro izjavio da bi voleo da bude mentor australijanskom teniseru.

„Mislim da sve ostati na tome da nekad odemo na pivo“, dodao je Nik.

Turnir u Melburnu na programu je od ponedeljka.