Đokovićeve paprike: Ragazzi Elena, por favore

Australian Open 21. jan. 202018:45 > 9:16
Podeli:
Privatna arhiva

Kako se Novak proveo u restoranu, “musakari“, zoološki vrt u Sidneju, Fonjini ko Fonjini, Nadal pazi pred ženom, to su ukratko nove crtice iz Australije.

– Za razliku od ostalih Slemova, Melburn park blizu je centra grada, nalazi se na reci Jari uz koju ima mnogo kafića, restorana, splavova… Za naše prilike je vrlo skupo, što je i normalno, ali probili smo se nekako, evo i kako – ispred jednog finog mesta video sam reklamu: “Iz naše vinarije – Blatina, Bosna i Hercegovina“. Ne znam kakvo je vino, verujem da je fino, ali odmah sam pomislio na Del Boja i njegove “litre jugoslovenskog rizlinga u podrumu“.

– Nemilosrdna je Petra Kvitova bila sa zemljakinjom Katerinom Sinijakovom, prepustila joj je samo jedan gem, ali pred novinarima je bila saosećajnija. “Videla sam Katku kako plače u poslednjem gemu, nije bilo prijatno jer se dobro poznajemo i treniramo u istom klubu Pragu. Čudan osećaj, nisam bila srećna, ali to je tenis, morala sam da nastavim punim tempom“.

– Slavili su srpski teniseri pobedu na ATP kupu u restoranu Mediterraneo kod Miodraga Popovića Pupija – bilo je trubača, folklora i mnogo hrane. Novak je ostao dosledan, spremljene su mu punjene paprike, ali bez mesa. Vuk ga je upitao hoće li novinare sada poslužiti paprikama umesto čokoladicama, što je tradicija koju je ustanovio.

“Jao da, vidiš, čoveče zaboravili smo“, rekao je Novak i okrenuo se ka svom agentu Eleni iu uz smeh rekao, “Ragazzi Elena, por favore“. Izvinio se na engleskom, a onda dodao:

“Nećemo punjene paprike, ipak su čokoladice slađe i lakše, da se ne bismo umrljali ovde. Mada, shvatam tvoju poruku iza ovog pitanja, ti hoćeš čokoladu, reci mi samo, nije problem“, nasmejao se Nole.

Privatna arhiva

– Stefanos Cicipas u Melburnu u jednom restoranu brze hrane ima suvlaki nazvan po sebi, pa su pitali i Mariju Sakari da li bi i ona volela svoj suvlaki. “Ne, želim posebno jelo, više volim musaku“. “Musakari“, skovao je u trenutku kolega iz SAD za smeh svih u prostoriji. Ne bi me čudilo ako usvoje, dosta zadovoljavajuća igra reči.

– Rafael Nadal rutinski je savladao Uga Delijena, a jedan set je završen “sa nulom“ – to je 109. put da Španac dobio set sa 6:0 na ATP turu, najviše u istoriji. Stigao je Rafa i da se našali u intervjuu na terenu, kada ga je Džim Kurijer upitao koji su bili najznačajniji trenuci u 2019. godini. “Venčanje. Moja žena je ovde, moram da budem pažljiv s ovim odgovorom“.

– U Sidneju sam imao više vremena za vannastavne aktivnosti, pa sam posetio Taronga zoološki vrt. Četiri sata života izvanredno potrošena. Šimpanze npr. dele 98% genetskog materijala sa čovekom, to je podatak koji mi je ostao urezan, tu se može videti i najotrovnije zmija na svetu (inland taipan), zelena anakonda, piton od sedam metara, zatim sumatranski tigar, gledali smo i predstavu sa perfektno dresiranim fokama. Jedino nisam video svoje omiljene kapibare, negde su se zavukle, ali jesam pingvine, kengure, koale koje samo spavaju (20 sati dnevno)… Kao dete.

– Fabio Fonjini jedan je od živopisnijih likova u tenisu, preokrenuo je 0-2 u meču sa Opelkom, ali se u ponedeljak samopovredio kada je udarao reket u besu. Muči se da savije prst, evo kako to izgleda:

Dobijam mnoga pitanja od vas i hvala vam na tome. U četvrtak ili petak napravićemo posebnu vest gde ćete moći da pitate sve što želite, a ja ću odgovoriti putem teksta.

Pozdrav iz Melburna,

Saša (@ozmo_sasa)