Ako osvoji AO, Zverev sve daje za žrtve požara

Australian Open 21. jan 202017:55 > 17:58
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Nemački teniser Aleksander Zverev najavio je da će donirati kompletnu novčanu nagradu pogođenima požarom u Australiji u slučaju da osvoji titulu na Australijan Openu.

Zverev je na početku prvog Gren slema sezone savladao Italijana Marka Čekinata sa 6:4, 7:6 (7:4), 6:3, a prethodno je najavio da će donirati po 10.000 dolara za svaki trijumf koji ostvari u Melburnu.

Povezano

Sedmi nosilac je priznao da nije favorit za osvajanje trofeja, ali da će ukoliko uspe u tome donirati kompletan nagradni fond od 2,84 miliona dolara. U slučaju da Zverev zaista osvoji Australijan Open, to će biti najveća individualna donacija nekoga iz teniskog sveta.

Jasno je da ja imam više sreće nego neki drugi ljudi. Svaki cent može da pomogne australijskog naroda, australijskim životinjama i generalno prirodi. Ukoliko osvojim Australijan Open, biću najsrećniji čovek na planeti. Mislim da bi taj novac bio od veće koristi onima koji znaju šta bi uradili sa njim, a znaju kako i da pomognu drugima“, rekao je Zverev.

Zverev je istakao da je zadovoljan što je u prvom kolu prvog Gren slema sezone odigrao bolje nego što je slučaj bio na ATP kupu, gde je imao velikih problema sa servisom.

Svi su videli da nisam igrao dobro na ATP kupu. Mučio sam se sa servisom, udarcima sa osnovne linije, a mislim da sam sada bio mnogo stabilniji. I to je pozitivno za mene. Jasno je da moram još da napredujem, ali mislim da sam već napravio dobar korak. Nadam se da ću samo biti bolji u narednim danima, a možda i nedeljama“, naglasio je Zverev.

U narednom kolu Zvereva čeka susret sa Egorom Gerasimovom iz Belorusije.