Dva preokreta Karoline Voznijacki, karijera nije gotova

Australian Open 22. jan 20204:53 > 4:56
Quinn Rooney/Getty Images

Danska teniserka Karolin Voznijacki je savladala Dajanu Jastremsku u dva seta 7:5 i 7:5. U oba je Dankinja bila u velikom minusu ali je uspela da preokrene rezultat.

Karolin Voznijacki je užasno počela duel protiv Jastremske. Gubila je 1:5 da bi zatim dobila šest narednih gemova i to prilično lako. Najteže joj je bilo da dobije 11. gem koji je bio najduži i u kom je morala da spasava jednu brejk loptu. u 12. gemu je napravila brejk za 7:5.

I drugi set Dankinja kreće iz dva brejka minusa. Bilo je 3:0 za Jastremsku, ali je Karolin momentalno uzvratila brejkom, da bi drugi nadoknadila u osmom gemu pa je izjednačila na 4:4. Jastremska je u drugom setu imala problema sa povredom.  U 10. gemu je Karolin pri vođstvu 5:4 propustila tri meč lopte. Nove meč lopte je nekadašnja šampionka Australijen Opena imala u 12. gemu. Dve je propustila da bi treću iskoristila i tako je dobila set 7:5

Voznijacki je najavila povlačenje posle Melburna tako da će njena karijera trajati bar još jedan meč. U trećoj rundi će joj protivnica biti Ons Žabur koja je dobila Karolin Garsiju 2:1.