Vudbridž: Novak i želi da vidi Raonića na mreži

Australian Open 28. jan 20202:07 > 2:12
Podeli:
Getty Images/Daniel Pockett

Tod Vudbriž, legendarni dubl igrač i osvajač čak 16 Gren slem titula u toj konkurenciji, kaže da bi voleji mogli dobro da dođu Novaku Đokoviću u meču četvrtfinala Australijan opena sa Milošem Raonićem.

“Novak je imao dosta prilike da u nedavnim mečevima na Dejvis Kupu i ATP Kupu igra voleje, što bi mu u meču protiv Raonića bilo važno oružje kako bi ukrotio snagu protivnikovih udaraca. Sa druge strane, i Raonić je često umeo da se nađe na mreži posle njegovih snažnih servisa. Naravno, ono što će odlučiti ishod ovog meča je razmera između uspešnih servisa i uspešnih riterna“, kaže 48-godišnji Vudbridž i dodaje:

Povezano

“Novak ima najbolji ritern na svetu, a po mom skromnom mišljenju je trenutno i bolji u igri na mreži od Raonića. Ima bolji osećaj, mekšu ruku, viši nivo razumevanja za to šta je sve moguće uraditi tim udarcem. Za igrača njegove visine, Miloš odlično igra voleje, ali mu se često desi da se ruka stegne pri njihovom odigravanju. I zato mislim da bi Đoković trebalo da nastoji da dovede Raonića u situaciju da, posle vraćenog servisa, što češće igra voleje na mreži, da ga tu bukvalno ‘gađa’ lopticom koju će onda protivnik lošije izvedenim volejem vratiti Novaku na čist zicer“.

Za kraj, Australijanac poručuje:

“Da se razumemo, Miloš može da koristi voleje veoma uspešno kada izađe na mrežu posle jakog prvog servisa, ali ne uvek i ne ako mu Novak to ne dozvoli udarcima koji nisu opasni. U ovakvom meču će nekoliko poena napraviti razliku – ili na početku ili na kraju seta, i zbog toga bi Novak trebalo da se fokusira na realizaciju ovakve strategije kao načina za sticanje upravo tih važnih poena“.

Meč Đoković – Raonić na programu je u utorak od 9.00 po srednjoevropskom vremenu, a trenutni skor u međusobnim susretima je 9-0 za Novaka.