Barti: Nisam igrala dobro najveće poene

Australian Open 30. jan. 20207:21 > 7:25
Podeli:
Mike Owen/Getty Images

Australijska teniserka Ešli Barti ispala je u polufinalu Australijen Opena iako je imala po dve set lopte i u prvom i u drugom setu. Kaže da zna gde je pogrešila i da zadovoljna napušta prvi ovogodišnji Grend slem.

Australijska teniserka je imala vođstvo 6:4 u taj-brejku prvog seta. Ipak taj set je izgubila, a u drugom je imala brejk prendosti ali je pala u momentu kada je trebalo da odservira za prvi set. I pored prednosti 40:15 u tom gemu izgubila je i Sofija Kenin je posle prošla u finale. 

Mislim da je ovo bio meč gde se nisam osetila super komforno. Prvi plan mi nije funkcionisao, a onda sam probala sa planom B i C. Moram da kopam i da nađem način, bila sam na dva poena da dobijem 2:0, što je razočaravajućee. Bilo je odlično leto. Da ste mi pre tri nedelje rekli da ću doći ovde i da ću osvojiti Adelaid, prihvatila bih svaki dan. Jesam stavila sebe u poziciju da dobijem meč, ali nisam igrala dobro najveće poene. Sofija je izašla i bila agresivna na tim poenima i zaslužila je pobedu„, rekla je Barti dodavši da Keninova zaslužuje poštovanje i da je sigurno jedna od najboljih teniserki sveta.

Barti je rekla da joj vremenski uslovi nisu bili problem jer je odrasla u Kvinslendu, a kaže i da je slično kod Sofije Kenin koja je sa Floride.

Svaki igrač je komplikovan i jednistven i različit. Čak i kada je ona bila ovoliko sigurna u sebe, znam da moram da igram najbolje što nisam baš uradila danas. I pored toga bila sam od dva poena da dobijem meč„, kaže Barti koju su novinari pitali i da li će opet gledati meč.

Ne druže, nisam gledala nijedan svoj meč dugo. Ne gledam ni mečeve koje dobijem ni koje izgubim. Mi nekako učimo iz toga. Proživela sam meč, igrala sam ga, znam šta se desilo. Pričamo o tome, naučimo i idemo dalje„.