Tili: Biće tenisa ovog leta u Australiji

Australian Open 22. nov. 202013:35 > 13:40
Podeli:
Reuters/Andrew Couldridge

Krejg Tili, direktor Australian opena, veruje da će se prvi Gren slem u sezoni odigrati u predviđenom terminu. Najbolji teniseri sveta po rasporedu trebalo bi da se takmiče u Melburnu od 18. januara 2021. godine.

U poslednje vreme se mnogo govori o merama zaštite od koronavirusa, koje mogu da ugroze održavanje takmičenja u Australiji. U državi Viktoriji do skoro je bio na snazi strogi karantin, a još uvek nisu uspostavljeni međunarodni letovi.

Povezano

Teniseri su prema prvobitnom planu trebali da dolaze u Australiju sredinom decembra, kako bi odradili dve nedelje karantina, a onda počeli da igraju turnirne. Međutim, Vlada je objavila da nijedan teniser neće moći da kroči na tlo Australije pre 1. januara sledeće godine.

Nastavljamo razgovore sa lokalnim zdravtvenim vlastima o merama vezanim za karantin. Nadam se da ćemo uskoro doći do nekog rešenja. Moramo da vodimo računa o potrebama igrača, navijača, naših partnera, ali i o bezbednosti. Mislim da je ovaj turnir veoma važan za ekonomiju i države Viktorije i cele Australije“, rekao je Tili.

Prvi čovek „srećnog slema“ očekuje da se sve reši na najbolji mogući način.

Želimo da što pre imamo konačan dogovor, kako bi igrači znali šta da rade. Verujem da će biti vrhunskog tenisa ovog leta u Australiji“, u optimističnom tonu je završio Tili.