Andresku neće u Australiju: Ova godina je bila posebno teška

Australian Open 6. dec. 202118:55 > 19:05
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Kanadska teniserka i nekadašnja šampionka US opena Bjanka Andresku saopštila je da narednu sezonu neće početi u Australiji, pošto joj je potrebno više vremena kako bi se i psihički i fizički oporavila.

Kanađanka je 2019. godine osvojila titulu u Njujorku, posle čega je dugo bila van terena zbog povrede kolena. Takmičenjima se vratila ove sezone, posle dugih 14 meseci pauze.

Ipak, brzo se suočila sa novim problemima, pošto je u aprilu dobila pozitivan rezultat na testiranju za virus korona.

Sezonu je završila sa 17 pobeda, 12 poraza i na 46. mestu na WTA listi.

„Zdravo svima. Kao što znate, poslednje dve godine su bile izuzetno teške za mene iz više razloga. Ova godina posebno, jer sam više sedmica provela u izolaciji, što je na mene uticalo i mentalno i fizički. Takođe, moja baka je provela nekoliko sedmica u bolnici zbog virusa korona, što mi je posebno teško palo.

Često nisam bila svoja, pogotovo dok sam trenirala i igrala mečeve. Osećala sam da na ramenima nosim ceo svet. Nisam mogla da se odvojim od svega što se dešavalo van terena i to je ostavilo posledice.

Želim da dam sebi dodatno vreme kako bih se oporavila, bavila se dobrodvornim radom i radila na sebi, jer znam da ću tako postati jača negi ikad.

Zbog toga neću narednu sezonu početi u Australiji, već ću uzeti dodatno vreme da razmislim, treniram i spremim se za sve ono što 2022. godina donosi“, napisala je 21-godišnjakinja na društvenim mrežama.

Komentari

Vaš komentar