AO: Umesto karantina, dvonedeljni mehur za igrače

ATP 26. avg 202114:55
Podeli:
Tajli australijan open
Photo by Jason McCawley/Getty Images

Organizatori Australijan opena planiraju da pred turnir naredne godine ustanove dvonedeljni mehur za igrače umestro hotelskog karantina, na koji su se mnogi žalili ove godine.

Igrači, treneri i zvaničnici morali su da provedu 14 dana u hotelskom karantinu po dolasku u Australiju – većini je dozvoljeno da pet sati dnevno treniraju na zatvorenim terenima, a drugi (njih približno 70 igrača), koji nisu imali sreće i nalazili su se u avionima s nekim osobama pozitivnim na virus korona, određen je strogi karantin u hotelu, bez mogućnosti izlaska.

Povezane vesti:

„Ima još mnogo vremena, ali u ovom trenutku planiramo dvonedeljni mehur, u okviru kojeg će igrači moći slobodno da se kreću između hotela i terena. Oni su zaštićeni među sobom, a zaštićena je i zajednica. Posle te dve nedelje, izlaze iz mehura i takmiče se na Australijan openu pred publikom“, rekao je direktor turnira Kreg Tajli.

S obzirom na to da se situacija menja, još nije poznato koliko će publike biti u Melburn parku, ali plan je da se turnir održi u uobičajenom januarskom terminu.

Australija ima načelni plan da počne polako da otvara zemlju kada se 70 posto odrasle populacije vakciniše, a Tajli se nada da će do 80 posto vakcinisanih doći u novembru.

„To bi nam sigurno pomoglo u organizaciji turnira“, zaključuje direktor Australijan opena.

Komentari

Vaš komentar