„Australijanci frustrirani zbog lokdauna, politička odluka“

Australian Open 8. jan 202219:0533 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Printscreen

Legenda svetskog tenisa i osvajač Vimbldona Pet Keš izjavio je za N1 da se u slučaju Novaka Đokovića šalje jako loša slika, i da, nezavisno od odluke suda, u ovoj situaciji neće biti pobednika.

Australijanci su frustrirani, nakon teškog „lokdauna“, broj zaraženih i dalje raste i smatrali su, kaže Keš, da je Đoković na neki način povlašćen. Potom je, dodaje, reagovala politika.

Povezano:

Izgleda kao da je reč o problemu s vizom, ali sam i sâm mnogo puta bio u različitim zemljama i bilo je problema i s pasošem i s vizom, i to se relativno brzo reši. Zato mislim da je prvenstveno reč o političkoj situaciji. Nažalost, na površinu je isplivalo mnogo emocija kod ljudi u Australiji, pogotovo u Viktoriji“, kazao je Pet Keš.

Đokovićevo medicinsko izuzeće od vakcine odobrila su dva nezavisna medicinska panela – jedan pri Teniskoj asocijaciji Australije, a drugi pri Vladi savezne države Viktorija.

Na vebsajtu Vlade Viktorije prethodna infekcija virusom korona i dalje se navodi kao valjan osnov za izuzeće. Đokovićevi advokati naveli su da je najbolji teniser sveta bio pozitivan na virus korona 16. decembra.

Komentari

Vaš komentar