Bernardeš doživeo infarkt

Australian Open 21. jan. 202112:56 > 14:021 komentar
Podeli:
Asanka Ratnayake/Getty Images

Karlos Bernardeš, jedan od najpoznatijih svetskih teniskih sudija, doživeo je infarkt u hotelskoj sobi u Australiji. Brazilac je brzo prevezen u bolnicu i sada se dobro oseća.

Australijski mediji navode da je Bernardeš bio u strogom karantinu, jer je bio u mogućem kontaktu sa osobama, koje su dobile pozitivan test na koronavirus. Nije mu bilo dozvoljeno da napusti svoju sobu 14 dana.

povezane vesti

Pojavile su se slike na društvenim mrežama kako Bernandeša odvode u bolnicu, ali još nije stiglo zvanično saopštenje ni organizatora Australijan opena ni zdravstvene ustanove. Izvor informacija je Rikardo Rejs, jedan od čelnika brazilske teniske federacije, koji je u istom hotelu kao i Bernardeš.

Tačno je da je imao srčani udar jutros. Kada sam video da dolaze ambulanta kola poslao sam mu sliku i napisao „da nekom nije dobro“. Broz mi je odgovorio „Ja sam ih pozvao. Osetio sam jak bol u grudima“. Na sreću dobro je reagovao i pomoć je brzo stigla“, rekao je Rejs.

Bernardeš će neko vreme provesti u bolnici.

Postojala je varijatna i da mu ugrade stent, ali se odustalo od toga. Bernardeš dobija svu potrebnu terapiju i dobro se oseća. Razgovarali smo nekoliko puta u toku dana i nadamo se da je najgore prošlo“, izjavio je Rejs.

Bernardeš je jedan od veterana na ATP turu. Vodio je sa stolice velike broj mečeva, a najznačajniji su finale US opena 2006. i 2008. godine, kao i finale Vimbldona 2011. godine.

Komentari

Vaš komentar