Braća Sabanov: I razočarani i ponosni, želimo top 50

Sport klub

Posle poraza u prvom kolu Australijan opena, Matej i Ivan Sabanov kažu da su uvideli gde treba da napreduju.

Bolji od braće iz Palića bili su Tomo Brkić i Gonzalo Eskobar sa 1:6, 7:6 (7-3), 6:4.

„Malo smo razočarani posle poraza, ali mislim da smo igrali dobro i da treba da budemo ponosni na sebe. Treba da radimo na nekim stvarima – 80 posto smo ponosni, a 20 posto razočarani“, kaže Matej Sabanov.

Bili su nadomak trijumfa 30-godišnji na svom grend slem debiju, pošto su propustili čak šest brejk lopti u dva različita gema u trećem setu.

„Da, imali smo i 0-40 u prvom gemu drugog seta. Definitivno smo tada mogli, barem da smo neki ritern stavili u teren, pa da vidimo šta će se desiti. U prvom setu smo sve pogađali, pa smo i tada jurili vinere, možda smo tu pogrešili… I u trećem setu sam ja možda mogao neki ritern malo bolje“, ističe Matej.

Sport klub

Na pitanje kakvi su generalno utisci sa prvog zajedničkog slema, Ivan odgovara:

„Bio sam još samo na Vimbldonu, i tamo je strava, ali ovde je sve perfektno, barem što se nas igrača tiče. Ono što me najviše oduševljava jeste kako su birani ljudi koji rade – svi su ljubazni i nasmejani, nema šanse da bude nešto negativno“.

Braća Sabanov već imaju plan za nastavak sezone.

„Igraćemo jedan čelendžer u Belgiji sledeće nedelje, sa nagradnim fondom od 125.000. Onda ćemo jednu nedelju da se odmorimo, pa turneja po Americi – Dalas, Delrej Bič, Santijago“, kaže Ivan, a Matej se nadovezuje:

„Ako slučajno upadnemo u Kordobu i Buenos Ajres, radije bismo igrali na šljaci, ali rang je takav da čekamo gde ćemo ući“.

Napokon su Ivan i Matej ostvarili san da zajedno nastupe u paru na grend slem turniru.

„Meni je mnogo lakše, logično, da igram sa Matejem. Sa Ducijem (Lajovićem) se znam ceo život, ali nikada nismo bili s iste strane mreže – ne znam da li da krenem na loptu, hoće li se on naljutiti… I ove godine smo imali priliku da se razdvojimo i da budemo sigurni da smo upali, ali čekali smo, bilo smo četvrti ’napolju’ i na kraju smo upali. Moglo je da bude još bolje, ali zadovoljni smo“, rekao je Ivan.

Momci su istakli da im je cilj da ove godine uđu u top 50 na svetu.

„Znači nam kada igramo skupa ove najveće turnire, jer je veći pritisak nego na ostalim turnirima, pa možemo npr. da analiziramo ovaj meč i da ustanovimo na čemu treba da radimo. Jasne su mi stvare na kojima treba da radimo, čak i neke sitnice van terena – prevashodno samopouzdanje, pošto dajemo maksimum kada je reč o treningu i posvećenosti“, kaže Matej i dodaje:

„U tenisu male stvari čine veliku razliku, a samopouzdanje i vera u sebe su važni. Psiholog definitivno može da pomogne – mi nismo konstantno, ali jesmo u nekim periodima sarađivali sa psihologom, i mislim da treba da nastavimo“.

Komentari

Vaš komentar