Medvedev zakazao finale sa Nadalom

Australian Open 28. jan. 202212:25 > 12:3010 komentara
Podeli:
REUTERS/Loren Elliott

Danil Medvedev igraće u finalu Australijan opena protiv Rafaela Nadala. Rus je u polufinalu rezultaom 7:6, 4:6, 6:4, 6:1 eliminisao Stefanosa Cicipasa.

Najviše drame viđeno je u prvom setu koji je Rus dobio u taj brejku 7:6. Vratio se Cicipas u drugom delu koji je rešio u svoju korist 6:4. Ovaj set su obeležile i prozivke Medvedeva na račun sudije jer je tolerisao navodno „kuočing“ od strane Cicipasovog oca.

Ipak i pored vidne nervoze Danil je uspeo da uzme treći set zahvaljujući brejku u devetom gemu, a onda je u četvrtom setu potpuno demolirao indisponiranog Cicipasa.

Tok meča:

Prvi set protiče bez brejka. Najbliži oduzimanju servisa protivniku bio je Danil Medvedev u devetom gemu. Pri rezultatu 4:4 on je imao četiri brejk prilike ali se Stefanos Cicipas izvukao. U taj-brejku je Cicipas vodio 4:1 i igrao je odlično do promene strana. Ipak tada je Rus napravio seriju 6:1 i dobio je taj brejk 7:5.

U drugom setu je Cicipas imao brejk viška na početku, ali ga je i zatim izgubio. Medvedev je brejkom uzvratio u šestom gemu za 3:3. Ipak pri rezultatu 4:4 Medvedev je napravio niz grešaka i tako je poklonio brejk prednosti rivalu. Cicipas je uz malo problema uspeo da dobije set 6:4, a Danil Medvedev je u dva navrata prigovarao sudiji u stolici da Stefanosov trener Apostolos Cicipas konstantno priča nešto svom igraču. Cicipas nije dobio još uvek opomenu za koučing.

U trećem setu se Medvedev brzo oporavio i smirio posle vatrene pauze između dva seta. Spasio je dve brejk lopte u prvom gemu, da bi potom stabilno držao svoj servis. Cicipas je prve znake popuštanja imao u šestom gemu, da bi u desetom kada je servirao za ostanak u setu izgubio servis.

Posle tri relativno mirna gema, Medvedev pravi brejk u četvrtom i stiže do 3:1. Lako potvrđuje brejk i nalazi se na dva gema od drugog vezanog finala na Australijan openu. Cicipas se potpuno predao. Medvedev mu ponovo oduzima servis i sa 6:1 u odlučujućem setu odlazi u finale.

Komentari

Vaš komentar