„Đoković izgubio meč, odlučili politički poeni“

Australian Open 14. jan 20229:066 komentara
Podeli:
Daniel Pockett/Getty Images

Odluka ministra za imigracije u australijskoj vladi Aleksa Hoka, koji je ukinuo vizu Novaku Đokoviću uprkos sudskoj odluci, apsolutno je politička, piše Dejvid Krou, novinar australijskog lista „Ejdž“, iz Melburna.

„U politici, baš kao i u tenisu, svi broje poene, a Novak Đoković je upravo izgubio meč zbog političkih poena. Premijer Australije Skot Morison doneo je radionalnu odluku da pošalje imućnu tenisku zvezdu kući pošto je proračunao ogromnu političku cenu koju bi imao da mu je odobrio poseban politički tretman“, piše melburnski Ejdž.

Povezano:

Krou piše da bi u slučaju Đokovićevog ostanka u Australiji to bio „šlag na tortu“ sastavljenu od brojnih slojeva političkih neuspeha za Morisonovu vladu poslednjih nedelja.

„Politički razlozi su bili ključni da Aleks Hok, jedan od najbližih Morisonovih saradnika, donese odluku prema kojem se ukida viza Đokoviću. Australijska javnost nije raspoložena da pusti Đokovića da se takmiči pošto je veliki broj ljudi živeo pod strogim pravilima toliko dugo – granica je bila zatvorena čak i za građane Australije. Pritisak javnosti je bio ogroman i odluka je bila ispravna i logična“, navodi novinar Krou.

Prvi grend slem sezone, na kojem je Đoković trebalo da se bori za rekordnu desetu titulu, počinje 17. januara. Prvi protivnik Đokoviću koji je određen žrebom je njegov sunarodnik Miomir Kecmanović.

Pravni tim Novaka Đokovića i dalje razmatra kako će reagovati usled najnovijih dešavanja.

Komentari

Vaš komentar