Đoković: Pogodilo me je sve sa karantinom, ali sad sam svež

Australian Open 7. feb. 202114:00 > 14:05
Podeli:
Loren Elliott, Reuters

Najbolji teniser sveta Novak Đoković objasnio je da krajem prošle sezone nije pokazao svoju najbolju igru jer mu je teško pao karantin, ali dodaje da je sada svež i motivisan.

Srbin će u ponedeljak početu odbranu titule na Australijan Openu. Kao i ostali teniseri, Đoković je u Australiju morao da doputuje ranije zbog obaveznog dvonedeljnog karantina.

Dolazak velikog broja igrača iz svih krajeva sveta izazvao je i negodovanje lokalnog stanovništva.

povezane vesti

„Ne osećam da smo nepoželjni. Mediji su ovde malo preuveličali neke priče koje su se desile pre našeg dolaska, onda je moje pismo sa predlozima izašlo, iako je bilo privatno. Tu se napravila galama, stvorio se određeni narativ koji odgovara nekim strujama možda medijskim ili političkim. Generalno ne osećam da smo nepoželjni. Kada smo izašli iz karantina dosta vremena sam proveo napolju, šetao sam među ljudima u Melburnu. Velika većina ljudi je srećna što nas vidi ovde. Teška su vremena u svakom pogledu, mentalno je zahtevno za ljude da su stalno zatvoreni… Mi osim što smo sportisti smo u svetu zabave, donosimo ljudima neke lepe emocije, radosti, veselja i zadovoljstva da budu tu, da učestvuju u lepoj igri. Generalno ne mislim da je situacija kako je predstavljaju“, rekao je Novak u razgovoru sa srpskim medijima.

Đoković je odigrao već četiri meča na Rod Lejver Areni u okviru ATP Kupa. Sa novinarima je podelio i jednu anegdotu iz kuće u kojoj su boravili reprezentativci.

„Delili smo kuću sedam ili osam dana, kao i prošle godine. Uvek se dobro zabavljamo, dobri smo prijatelji. Igramo karte Uno i onaj koji izgubili obično mora da uradi nešto. Nikola Ćaćić je jednom prilikom izgubio i onda je morao u gaćama da ide na plažu kad ima najviše ljudi, da privlači pažnju, da pravi budalu od sebe. Ta neka atmosfera koju stvorimo kada smo svi zajedno nam omogućavam da igramo najbolji tenis i da damo sve od sebe. Uživao sam“.

Novak je u singlu u reprezentativnom takmičenju pobedio Denisa Šapovalova maksimalnim rezultatom i Aleksandra Zvereva posle preorketa. Na konstataciju da je u meču protiv Nemca izgledao znatno smirenije uprkos izgubljenom setu nego krajem prošle sezone, Đoković je odgovorio:

„Sve to zavisi od različitih faktora, od fizičke, mentalne i emotivne svežine, motivacije. Mene je pogodilo sve sa karantinom, izolacijom. Nisam više mlad teniser, pa da me ne pogađa što sam odvojen od porodice, dece. Tužan sam zbog toga. Turniri na kraju sezone su bili bez publike, u mehuru smo bili. Sve je to rezultiralo možda slabijim igrama u bitnim trenucima. Sada sam svež, motivisan da igram najbolje što mogu. Drugačije se osećam u odnosu na poslednjih nekoliko meseci. Uživam na ovom terenu. Ta pređašnja iskustva mi daju dodatnu motivaciju i samopouzdanje. Već sam upalio motore, radujem se svakom novom izazovu“.

Prvi rival Đokoviću biće Žeremi Šardi. Njihov duel na programu je u ponedeljak oko 10.30 po srednjeevropskom vremenu.

Komentari

Vaš komentar