Fučovič pobedio Stena u četvorosatnom trileru, sledi Raonić

Australian Open 10. feb 20216:33 > 6:502 komentara
Podeli:
Stan Wawrinka
Mark Metcalfe/Getty Images

U do sada najuzbudljivijem meču Australijen Opena u muškoj konkurenciji mađarski predstavnik Marton Fučovič eliminisao je Švajcarca Stena Vavrinku rezultatom u neverovatnom duelu koji je trajao četiri sata i u kojem je Fučovič prokockao prednost od 2:0 u setovima, a zatim spasao tri meč lopte u supertaj-brejku. Kanadski teniser Miloš Raonić bio je bolji od Korentana Mutea rezltatom 3:1, pa će u narednoj rundi igrati baš protiv Fučoviča.

Na kraju je po setovima bilo 7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6 (9) za Fučoviča.

Neverovatan meč je publika mogla da gledan a „Džon Kejn“ areni, a delovalo je da će Fučovič lako doći do prolaza u treće kolo pošto je posle stotinak minuta vodio sa 2:0. Ipak, Vavrinka se probudio, počeo odlično da servira i prilično lako osvojio dva seta za izjednačenje i potencijalno kolosalni preokret.

Napravio je u osmom gemu petog seta Fučovič brejk, ali je Vavrinka u sledećem gemu odmah vratio svoj servis.

U supertaj-brejku Fučovič je izgubio prva tri poena na svoj servis, a Vavrinka je vodio sa čak 8:5, a pri rezultatu 9:6 imao je tri meč-lopte. Ipak, Fučovič je tada osvojio pet poena u nizu i rešio meč u svoju korist.

Miloš Raonić je slavio sa 3:1 protiv Mutea nakon dva i po časa tenisa – bilo je 6:7 (1), 6:1, 6:1, 6:4 za Kanađanina, koji je servis pronašao tek po završetku prvog seta. Na kraju je imao čak 26 aseva i 70 vinera, nasuprot 18 vinera, koliko je zabeležio Francuz.

U narednoj rundi protivnik će mu biti Fučovič i za očekivati je da će Podgoričanin biti veliki favorit posle iscrpljujućeg meča koji je Fučovič imao sa Vavrinkom u drugom kolu.

Komentari

Vaš komentar