Hoće li Novak trenirati u utorak?

Australian Open 23. jan 202320:007 komentara
REUTERS/Jaimi Joy

Novak Đoković izjavio je da nije siguran hoće li u utorak odraditi trening u Melburn parku.

Posle pobede nad De Minorom u četvrtom kolu (6:2, 6:1, 6:2), Novak je rekao da mu ue zadnja loža bila odlično toliko meča. Ipak…

Povezano:

„Sad smo baš razgovarali… Još ćemo videti da li ćemo da nastavimo sa rutinom netreniranja između jer to za sada funkcioniše kako treba. Naznake su odlične, ali neću još da slavim”, rekao je Đoković.

De Minor je prošle godine bio kritički nastrojen prema Đokoviću u svetlu svega što se desilo u Australiji.

„Nemam ja nikakav odnos sa njim. Poštujem ga kao rivala i kolegu, nemam problem da se javim njemu i njegovom timu, porodici, da čestitam kada neko to zasluži. Ipak, nemam nikakvu komunikaciju sa njim, on je pokazao šta misli o meni, kakav odnos da tražim sa njim…”

Novak Đoković
REUTERS/Jaimi Joy

Novak je istakao da u njemu i dalje postoji glad za pobedama.

“Zbog toga se i dalje bavim tenisom. Da nema te gladi za igrom… Ja sam kao dete počeo da igram jer mi se igralo. Iz te čiste emocije prema sportu. Jednog dana sam počeo da sanjam da ću biti prvi na svetu. I dalje postoji ta iskra, ali postoje i velike ambicije. Nemam problem da to verbalizujem i podelim sa ljudima. Znam da to mnogima smeta. Smatraju da nedovoljno skromno pristupam tome. Ne znam šta je sporno. Svaki igrač iz vrha želi da bude najbolji, da osvoji turnir. Želim da osvojim turnir, da napravim istoriju za sebe, svoj narod, sport u Srbiji. To je jasno, to me usmerava u tom pravcu, daje mi jasnoću kako da pristupam treninzima, kako da komuniciram sa ljudima kako bismo mogli da dostignemo te visine”, zaključio je Novak.

U četvrtfinalu će se Đoković sastati sa Andrejem Rubljovom iz Rusije.

Novak Đoković
Alex De Minaur REUTERS/Jaimi Joy
Komentari

Vaš komentar