Ima pozitivan test, ali ide avionom na AO

Australian Open 14. jan. 202110:258 komentara
Podeli:
Cameron Spencer, Getty Images

Pedeseti igrač ATP liste Tenis Sandgren uspeo je da se ukrca na jedan od 15 letova koji će dovesti tenisere i njihovu pratnju u Melburn na Australijen Open, uprkos činjenici da je ranije tokom nedelje dobio pozitivan test na kovid 19.

Sandgren je tokom novembra imao pozitivan test, ali se oseća potpuno zdravo, pa mu je da bi se ukrcao na let pomogao direktor prvog Gren slema sezone Kreg Tajli.

Vau, u avionu sam. Kreg Tajli je čarobnjak. Bio sam bolestan u novembru, ali sam potpuno ozdravio. Između dva pozitivna testa razlika je duža od osam nedelja. Ne postoji nijedan zabeleženi slučaj koji bi sugerisao da sam u ovom trenutku zarazan“, izjavio je 29-godišnji Tenis Sandgren.

Teniska asocijacija Australije izdala je saopštenje prema kojem ljudi koji su preležali virus mogu da pokazuju fragmente virusa i posle ozdravljenja i daju pozitivne rezultate, iako nisu zarazni.

Australijen Open počinje osmog februara i trajaće do 21, odložen je tri nedelje u odnosu na uobičajeni termin, a oko 1200 igrača i trenera će početi da dolaze u Melburn od četvrtka. Pri dolasku u Australiju teniski radnici će biti podvrgnuti rigoroznim testiranjima i karantinu.

Komentari

Vaš komentar