Iz ATP jasni: Odluka je na Vladi, ne govorimo u Novakovo ime

Australian Open 5. nov. 202121:1715 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Andrea Gaudenci, prvi čovek ATP, nada se da će australijske vlasti dozvoliti i nevakcinisanim teniserima da igraju na Australijan openu. Ističe i da ne može da govori u ime najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, za koga se spekuliše da nije vakcinisan.

Prvobitna odluka vlasti u Australiji bila je da zabrani učešće nevakcinisanih igrača na Ozi openu. U međuvremenu su se pojavile vesti da će im to, ipak, biti omogućeno uz obavezan karantin, ali za sad nema zvaničnih informacija.

Povezane vesti

Danima već znamo da ne možete da idete u Australiju ako niste vakcinisani. To još može da se promeni, to je njihov turnir. Ako odluče da ga organizuju po tom pravilu, ne možemo tu ništa. Problem je u igračima koji neće biti vakcinisani„, rekao je Gaudenci za Lekip.

Novak Đoković, prvi reket sveta i branilac trofeja u Melburnu, još nije otkrio da li je primio vakcinu. Nagađa se da i on spada u grupu nevakcinisanih, čime bi i njegov nastup bio pod upitnikom.

Ne mogu da govorim u Novakovo ime, ali nadam se da će Vlada dozvoliti nevakcinisanim igračima da igraju posle dve nedelje u izolaciji. Ipak, to je odluka Vlade, iznad nas je. Za Novaka, to je lična odluka. Sa druge strane, morate da mislite na većinu vakcinisanih koji žele da igraju. Dobra vest je da je procenat vakcinisanih u porastu. Već smo na oko 70 posto. Nadamo se da će za dva meseca biti 95 ili 98 odsto„, poručio je Gaudenci.

Prvi Grend slem u sezoni na programu je od 17. do 30. januara.

Komentari

Vaš komentar