Jasna poruka: Ako želite bolje uslove, vakcinišite se

Australian Open 10. okt 202117:32 > 18:0735 komentara
Michael Dodge/Getty Images

Ostalo je nešto više od tri meseca do početka Australijan opena, a sve se više govori o vakcinaciji i uslovima kojima će sportisti biti podvrgnuti na velikim takmičenjima. Teniseri koji nisu vakcinisani protiv virusa korona mogli bi da prođu kroz sasvim drugačije protokole i ograničenja u odnosu na one koji jesu.

Poslednjih nekoliko sedmica bilo je različitih izveštaja o tome pod kojim uslovima se može ući u Australiju sledeće godine. Najnoviji zdravstveni protokol regionalne Vlade zahteva da 1.25 miliona zaposlenih mora da ima dve vakcine protiv virusa korona do kraja novembra ove godine. Na spisku su i svi profesionalni sportisti.

Povezane vesti

Kada je reč o Gren slemu u Australiji, list „The Age“ navodi da će glavni zdravstveni radnik zadužen za turnir Bret Saton doneti odluku da će moći da se takmiče samo vakcinisani teniseri.

U tom kontekstu, bivša igračica Kejsi Delakva potvrdila je da će turnir ponovo biti organizovan kao „mehur“, kao i da će igrači morati da putuju čarter letovima.

„Već se razgovara sa igračima i komuniciramo o uslovima koji su trenutno na snazi. Očigledno je da se situacija menja iz dana u dan. Znamo da će Australijan Open biti održan u poslednje dve nedelje januara i znamo da će postojati balon u kome će takmičari moći da se kreću“, rekla je aktuelna teniska komentatorka, deo Teniske federacije Australije i bivša teniserka Delakva.

Ona nije dala konačan odgovor o tome da li će teniserima i teniserkama biti potrebna vakcina kako bi učestvovali na prvom gren slemu u sezoni.

„Poruka Teniske federacije Australije igračima je da ako želite najbolje uslove, idite na vakcinaciju. Mislim da je odgovornost Tura da preuzme vodeću ulogu u vakcinaciji“, objasnila je Kejsi i dodala:

„Ono što mogu da kažem je da će uslovi za one koji su nevakcinisani biti potpuno drugačiji u odnosu na one koji će važiti za vakcinisane“.

Otvoreno prvenstvo Australije 2022. trebalo bi da počne 17. januara. Titule brane Naomi Osaka i Novak Đoković.

Komentari

Vaš komentar