Kirjos: Nije baš da sam u kostimu klovna i da pravim cirkus

Australian Open 27. jan 20229:44 > 15:12
Podeli:
Nik Kirjos
Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Posle plasmana u finale dubla na Australijan openu pobedom nas Sebaljosom i Granoljersom (7:6, 6:4), Nik Kirjos kaže da nisu na mestu komentari Majkla Vinusa na njegov račun.

Vinus i Puc izgubili su od Kirjosa i Kokinakisa u četvrtfinalu Australijan opena, a potom je Novozelanđanin rekao je Nik „na nivou desetogodišnjaka“.

Povezane vesti:

„Mislim da Australijan openu i ovom sportu treba više pažnje, više gledalaca. Moj cilj jeste da privučem tenisu one koji ga dosad nisu gledali. Ako bace pogled i vide da Tanasis i ja igramo zabavan dubl, vratiće se i sledeći put. To je suština, to želim da donesem“, rekao je Kirjos i dodao:

„Kada je reč o Majklu Vinusu, neću sada da ga uništavam pred medijima. Sebaljos i Granoljers su singl igrači, imali su sjajne karijere i njih poštujem mnogo više nego što poštujem Majkla Vinusa. Mislim da je danas bila dobra ravnoteža – i pravi kvalitet tenisa i festivalska atmosfera. Rivali su to prihvatili, videli su da je neverovatna atmosfera. Sebaljos je čak i napravio selfi s nama posle meča. Tako se to radi. Da pitate njih dvojicu, verovatno bi vam rekli da je to bila veoma zabavna atmosfera“.

Nadovezao se i Kokinakis, koji je naglasio da tu nema nepoštovanja prema rivalima.

„Samo pokušavamo da uključimo navijače i da poboljšamo atmosferu. Nekada to rivali shvate lično. To se desilo s Hrvatima s kojima smo igrali, prvim nosiocima (Pavićem i Mektićem). zatim se i Majkl uvredio. Ne radimo ništa direktno njima niti im pokazujemo nepoštovanje. Samo želimo da publika bude još glasnija“, rekao je Kokinakis.

Na pitanje da li mogu zajedno da „žive“ njegov zabavljački pristup i tradicionalno viđenje tenisa, Kirjos je odgovorio:

„Mislim da sam u prošlosti igrao jako dobro, pobedio sam manje-više sve koji su uzeli reket u ruke, a za to sam morao da igram na određenom nivou. Nije kao da izlazim na teren u kostimu klovna i pravim cirkus. Igrao sam na tradicionalni način i osvajao velike titule. Sada mislim da sam u stanju da privučem drugu vrstu navijača, što je pozitivno, po mom mišljenju“.

Gledaćemo i prvo australijsko finale dublova još od 1980. godine, pošto su Maks Pursel i Metju Ebden pobedili druge nosioce Radživa Rama i Džoa Salisburija sa 6:3, 7:6 (11-9).

Komentari

Vaš komentar