Kirjos tri puta po 6:4, ispao Kei Nišikori

Australian Open 8. feb. 202112:181 komentar
Podeli:
Nik Kirjos
REUTERS/Jaimi Joy

U drugo kolo Australijen Opena prošli su Nik Kirjos, koji je rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:4) dobio Portugalca Fereiru Silvu, kao i Pablo Karenjo Busta koji je izbacio Keija Nišikorija u tri seta. Bilo je 7:6, 7:6 i 6:2.

Meč Kirjosa i Fereire Silve je počeo brejkom Portugalca, da bi Kirjos odmah uzvratio iskoristivši tek sedmu brejk šansu u trećem gemu. Kasnije je u sedmom gemu Australijanac napravio novi brejk koji je bio ključan za prvi set koji je bio najduži. Posle skoro 50 minuta igre u prvom Nik je drugi set dobio za 40 minuta i to najviše zahvaljujući brejku u petom gemu.

U trećem setu je domaći teniser počeo brejkom, odmah je izgubio svoj servis, ali je potom napravio još jedan brejk da bi dobio i treći set identičnim rezultatom 6:4. Kirjos je imao ukupno 14 asova u ovom meču, tri puta više od protivnika, a na sve to je dobijao 84% poena kada bi ubacivao prvi servis.

Pablo Karenjo Busta je izbacio iskusnog Keija Nišikorija posle dva i po sata igre. Prvi set je dobio Španac 7:5. Bilo je čak pet brejkova u tom delu meča, a Španac je napravio ključni u 11. gemu. U drugom setu je osim dva brejka na obe strane bilo malo prilika za oduzimanje servisa pa se išlo u taj-brejk gde je iskusni Japanac poklekao nakon 4:4. Tu je Pablo Karenjo Busta osvojio tri uzastopna poena i dobio set.

Španac je bio daleko bolji u trećem setu, napravio je dva brejka, a činilo se da je mogao i da ranije završi taj deo meča.

Njemu je naredni rival Jirži Veseli, dok će Kirjos igrati sa Igom Imberom.

Komentari

Vaš komentar