Krajinović: Možda sam bio malo i sebičan

Australian Open 9. feb. 20219:05 > 9:15
Podeli:
Getty Images / Thomas Kronsteiner

Srpski teniser Filip Krajinović bio je zadovoljan posle pobede na startu Australijan Opena, a već je najavio težak meč protiv Pabla Anduhara.

Krajinović je u prvom kolu bio bolji od Robina Hasea 7:6 (4), 6:3, 4:6, 6:2. Bila je to njegova prva pobeda posle četiri vezana poraza u prvim kolima u završnici prošle sezone.

„Zadovoljan sam što sam prošao. Bio sam stegnut jer sam prošlu godinu završio sa četiri poraza u prvim kolima. Nisam imao meč u singlu ove sezone. Nije lako, velika su očekivanja. Bilo je pritiska, ali mentalno sam bio jak, verovao sam u svoju igru“, rekao je Filip.

Krajinović je prethodno odigrao dubl sa Novakom Đokovićem na ATP Kupu protiv Kanade. Posle toga nije više igrao zbog povrede.

vesti sa AO

„Trebalo je da igram singl protiv Nemačke. Nažalost u prvom dublu sa Novakom sam istegao leđa i nisam smeo, nije mi ni tim dozvolio. Odluka da ne igram je bila teška, bojao sam se da se ne povredim za Gren slem. Imam dovoljno godina da nemam pravo na greške. Mnogo sam pauzirao tokom karijere zbog tvrdoglavosti i gluposti koje sam pravio. Nisam smeo da stanem na teren. Žal je za tim jer smo izgubili od Nemačke. Možda sam malo bio i sebičan, ne znam da li to smem da kažem. Ali eto, nisam smeo“.

Srpski teniser govorio je o uslovima za igru.

„Ove godine su izuzetno brzi tereni. Ne znam šta se dešava, ali je nenormalno. Pogotovo na manjim terenima. Jednostavno, nemamo ritam. Brzo nam dođe lotpica. Nismo navikli na te uslove. Ja volim da kontrolišem poen. Ali svima je isto, ne želim da se žalim“. 

Naredni rival biće mu Pablo Anduhar.

„Očekujem težak meč protiv Anduhara, on je iskusan igrač. Biće fizički naporno. Video sam da će biti preko 30 stepeni, biće zanimljiv meč“, zaključio je Filip.

Komentari

Vaš komentar