Kvalifikacije za AO u Dubaiju, WTA 500 u Abu Dabiju

Australian Open 13. dec 202014:201 komentar
Podeli:
Scott Barbour/Getty Images

Naredna teniska sezona započeće na Bliskom Istoku, a u Abu Dabiju će od 5. do 13. januara biti održan WTA turnir serije 500, dok će potom u istoj državi biti održane i kvalfikacije za prvi Gren slem turnir sezone – Australijen Open, prenosi „Galf njuz“. Teniseri će se za plasman u glavni žreb AO boriti u Dubaiju.

Na taj način potvrđeni su navodi šefa WTA Stiva Sajmona da će teniska sezona startovati van Australije, a organizacija je u razgovoru sa vlasima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pronašla odgovarajući mehanizam da se teniski spektakli održe u ovoj azijskoj državi.

Teniseri koji na kvalifikacijama obezbede prolaz u glavni žreb, moraće direktnim čarter-letovima da odlete iz Dubaija u Melburn i tamo nastave sa nastupima. Ostaje da se vidi kako će situacija funkcionisati u pogledu obaveznog karantina za sve koji doputuju u Australiju, ali objavljeno je da će slika biti jasnija u narednih nekoliko dana.

„Nekolicina tenisera već je odabrala Dubai kao mesto na kojem će se prirpemati za narednu sezonu i vrlo su rado prihvatili ovaj predlog“, navodi Galf njuz u svom izveštaj.

Komentari

Vaš komentar