Lajović: Veći naboj zbog svega, bio sam dobar taktički

Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Srpski teniser Dušan Lajović zadovoljan je kako je taktički odigrao u pobedi nad Martonom Fučovičem – 6:3, 4:6, 6:1, 6:7 (6-8), 6:1 – u prvom kolu Australijan opena.

„Moja igra je bila bolja nego u prethodnih nekoliko nedelja. Od starta sam kontrolisao sebe i plan igre. Bilo je padova u drugom i četvrtom setu. Imao sam šansu da završim u četiri, ali on je stabilan teniser koji ne poklanja mnogo. Ipak, osećao sam da igram dobro i da ću doći do još šansi. On se mučio fizički, što sam uspeo da iskoristim u petom setu“, rekao je Lajović i dodao:

Povezane vesti:

„Cilj u meču mi je bio da pokušam da se držim taktike bez obzira na to što se dešava. U nekoliko navrata sam podlegao pritisku, ali sam uspeo da se konsolidujem i posle drugog i posle četvrtog seta. Taktički sam igrao jako dobro, prethodna dva meča sam izgubio od njega – sada sam menjao pravac, on je iz defanzive na forhendu jak, ali nisam mu dao da se rastrči na terenu i pritiskao sam mu bekhend. To je funkcionisalo. Dobro sam servirao, koristio uglove, što je smanjilo pritisak“.

Osvrnuo se Dušan i na podršku srpskih navijača, pogotovo u svetlu situacije s Novakom Đokovićem.

„Nije bilo lako na terenu, a ni prethodnih dana, pogotovo zato što je ceo proces trajao dugo. Emotivno si vezan za ceo proces. Navijači mi jesu pomogli u mnogim situacijama, ali da se razumemo, pomagali su mi i prethodnih godina. Verovatno su i oni osećali veći naboj zbog svega što se desilo, postoji razlika, ne znam koliko se to oseća u vazduhu, ali jeste drugačije turnir nego prethodnih godina, barem je to moj utisak“.

U drugom kolu, Lajović se sastaje sa Karlosom Alkarazom iz Španije.

„Trenirali smo više puta, jedan je od najboljih mladih igrača, sigurno u njegovom godištu. Odlično se kreće, opasan sa obe strane, podseća malo na Rafu, mada je desnoruk. Brzo će se boriti za najveće titule. Imam dovoljno vremena da se odmorim, fizički se osećam dobro, a i prethodne dve godine sam dobro igrao ovde“, kaže Lajović, koji je prošle godine došao do osmine finala, i osvrće se na taktiku za Alkaraza:

„ Mislim da je dosta opasniji forhendom, čak i forhendom iz bekhend strane, što je tipično za Špance. Kada igram s takvim igračima, cilj mi je da ih hvatam nekada i na krivoj nozi. To je malo više taktika na šljaci, ali ovde je brzo i sličan pristup može da upali. Za mene je najvažnije da, kada se lomi rezultat, igam agresivno i da u glavi imam taj agresivni pristup. Dakle, da ja kreiram, a ne da reagujem na ono što se dešava na terenu“.

Komentari

Vaš komentar