Nadal: Svi da se vakcinišemo, dve godine smo u mehuru

Australian Open 19. jan. 20228:04 > 11:5434 komentara
Podeli:
AP Photo/Andy Brownbill

Rafael Nadal je posle pobede nad Janikom Hanfmanom govorio između ostalog i o vakcinaciji protiv virusa korona. Španac je otvoreno rekao da se zalaže za to da se svi teniseri koji učestvuju na ATP turnirima i Grend slemovima vakcinišu.

Prva je ovakvu mogućnost nagovestila Viktorija Azarenka. Ona je rekla da se zalaže za to da vakcinacija bude obavezna za sve igračice na WTA turu, a slično pitanje je dobio i Rafa Nadal na konferenciji za medije.

„Ja nisam taj koji će to da odredi. Dovoljno sam govorio o tome. Prošli smo kroz mehure u poslednje dve godine i to su veoma izazovni uslovi. Da su svi vakcinisani, onda bismo unapredili život na turu i najvažnije život van turnira. Naravno uvek ću podržavati bezbednije mere za očuvanje zdravlja i mere koje će spasiti život koji u ovom svetu znači više nego bilo šta“, rekao je Rafael Nadal.

VESTI SA AO

Na konfereniciji za medije nije pominjao Đokovića, ali jeste Karena Hačanova. On bi mogao da bude naredni Špančev rival na putu ka 21. Grend slem tituli. Takođe je dobio i pitanje da li razmišlja o duelu sa Zverevim koji bi mogao da mu bude rival u četvrtfinalu.

„Tek sam u trećoj rundi. Moram da dobijem teške mečeve da stignem do tamo, ne razmišljam o tome. Hačanov će biti veliki izazov. Nikad ne mislim toliko daleko. Samo se fokusiran na svoj dnevni program i na ono što sledi“.

Komentari

Vaš komentar