Neki će biti i nevakcinisani na AO: Malobrojnima izuzeće

Australian Open 22. dec. 20218:55 > 10:1260 komentara
Podeli:
Novak Đoković
REUTERS/Jaimi Joy

Organizatori Australijen opena, prvog grend slem turnira teniske sezone, potvrdili su da će „mali procenat“ učesnika moći da nastupi na turniru, iako nisu vakcinisani protiv virusa korona. Tim takmičarima biće odobreno „medicinsko izuzeće“.

Očekuje se da će na AO u januaru doći ukupno oko 3.000 igrača i pratećeg osoblja, a direktor turnira Kreg Tajli izrazio je uverenje da će u Melburnu nastupiti dva najveća imena – Novak Đoković i Rafael Nadal.

AO:

Đoković, koji će u Australiji imati priliku da stigne do desete titule na AO, prethodnih meseci nije želeo da javno govori o svom statusu vakcinacije.

Svi koji dolaze biće vakcinisani, ali postojaće mali procenat, veoma mali procenat onih koji će imati medicinsko izuzeće. Dakle, morate ili da imate potvtrdu o vakcinaciji ili izuzeće koje izdaje Australijski registar imunizacije. To će nam omogućiti visok nivo bezbednosti na našim terenima“, izjavio je Kreg Tajli.

Navodi se i da su olimpijska šampionka Belinda Benčić, kao i teniserka iz Tunisa Ons Žaber pozitivne na virus korona i da imaju simptome, uprkos vakcinaciji.

Komentari

Vaš komentar