„Nema više pravila zbog kojih Novak nije mogao da igra“

Australian Open 13. okt 202212:431 komentar
Novak Đoković
Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Još tri meseca ostalo je do početka Australijan opena, a već se spekuliše o tome hoće li Novak Đoković moći da nastupi u Melburnu.

U odnosu na prošlu godinu, u Australiju sada mogu da uđu i nevakcinisani stranci, ali kako bi Đoković zaigrao, prvo mora da mu bude ukinuta trogodišnja zabrana izdavanja vize.

Pročitajte i:

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, rekao je da je odluka o tome na federalnoj vladi, tamošnji mediji skoro svakodnevno se bave tom temom, a oglasio se i legendarni teniser Tod Vudbridž.

„Mislim da je važno ne dozvoliti da emocije utiču, bilo da vam se sviđa Novak kao igrač ili vam se ne sviđa kao igrač. Važno je kakve su činjenice u vezi s tim da li mu je dozvoljeno da dođe u Australiju“, kaže Vudbridž i dodaje:

„Moramo da se setimo da su otprilike tri nedelje posle Australijan opena promenjena sva pravila zbog kojih je on imao problema, tj. sa kojima je vlada imala problema. Već skoro 12 meseci imamo potpuno promenjenu situaciju u pogledu dolaska u Australiju, sada nema ograničenja i pravila u vezi sa kovidom“.

Prvi grend slem turnir naredne sezone počinje 16. januara, a Đoković je devetostruki šampion u Melburnu.

Komentari

Vaš komentar