Nervoza 24 sata, 37.000 terapija, „glupa“ taktika Dimitrova

Australian Open 29. jan 202322:0012 komentara
Goran Ivanišević
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, ističe da mu je i dalje teško da poveruje da je Novak sa povredom zadnje lože došao do titule na Australijan openu.

Ivanišević kaže da je lakše igrati nego trenirati, da su drugačije emocije.

Pročitajte i:

„Kao teniski ljubitelj, ovo je stvarno strašno velika stvar za tenis što je Novak napravio Bio sam u trenerskom poslu. Osvojili smo US opena (sa Čilićem). Onda dođe Real Madrid i traži te za trenera. Ali kad uđeš u mašineriju, nema tu mesta za grešku. Non-stop si tu, 24 sata je nervoza, uvek se nešto događa. Nikad ništa nije dobro, ali se dobre stvari događaju. Onda je sve super“, govorio je Ivanišević u dahu i nastavio:

„Desila se onda mala povreda. Onda se razbuktala. Još nisam svestan da je sa takvom povredom napravio ovo. Mogu da budem ponosan što mogu biti sa takvim čovekom, što mogu naučiti nešto novo, ludo. Super je što smo obojica temperamentni. Jezik mnogo pomaže, komunikacija. To mora sve brzo. Dok prevedem na engleski, ode I ovako je teško, kad me prostreli pogledom…“

Novak Đoković
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Na pitanje da opiše trenutke kada je Novak došao u ložu da svi zajedno proslave, Zec je odgovorio:

„Emocije su ogromne. Sve je izbacio iz sebe, kada je počeo da plače. Trpeo je, nije mu bilo lako. Bori se sa svim i svačim. Cela atmosfera, podrška, kako će ga primiti ovde, malo se bojao… U Adelejdu smo imali neverovatan prijem, tako i ovde. Ovaj AO će mi ostati poseban. I s ovim svim što je prošao poslednjih nedelja, stvarno je posebna ova pobeda“.

Slikovito je Ivanišević opisao kako su izgledali Đokovićevi dani.

„Izgledao je kao kada predsednik dođe u posetu nekoj zemlji, pa dobije raspored od 37.000 sastanaka. Tako i on ima 37.000 terapija. Sve te emocije su izašle od terapija, bolova. Čovek je proveo više u autu ove godine nego svih ovih 15 godina koliko je igrao u Australiji. Neviđen medicinski tim. Sve je napravio, i doktorka Marijana je iz Beograda došla. Viza, letovi… Da nisam tu, i ne vidim, kako je sve to bilo s njenom vizom, mislio bih: ‘Ma daj, pričaj ti to nekom drugom’. Nije to samo na dan odmora, već i na dan meča. Boli te, mrtav si… Zato je sve ovo posebno, njegova najveća pobeda dosad“.

Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Novakov trener kaže da je najviše strepeo tokom duela trećeg kola sa Grigorom Dimitrovom.

„Prva dva kola smo računali, hajde, lakši su protivnici. Dimitrov je tu napravio grešku, igrao je pogrešno – i on i njegov trener su napravili glupu taktiku. Nije odigrao ni dva-tridrop-šota, ja bih mu igrao 300, nije mogao da se kreće. Brat Bugarin je pomogao. On je jako nezgodan igrač. I kad si zdrav je nezgodan. Njega sam se najviše bojao. Posle je sve išlo lagano i igra je bila zastrašujuće dobra“, zaključuje Ivanišević.

Komentari

Vaš komentar