Novak bez izjava do kraja AO, oglasila se i porodica Đoković

Australian Open 16. jan. 202211:39 > 19:346 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Printscreen

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće davati izjave povodom odluke australijskog suda da mu ne dozvoli ostanak u toj državi i učešće na Australijan openu sve dok se ne završi prvi Grend slem turnir sezone, saopšteno je iz njegovog tima.

U nedelju ujutro po našem vremenu zvanično je odbijena Đokovićeva žalba na odluku ministra Aleksa Hoka da mu ukine vizu.

Povezane vesti

Nedugo posle toga Novak se oglasio saopštenjem.

Istakao je razočaranje zbog epiloga cele situacije, ali i da poštuje odluku suda. Poručio je da mu je neophodan odmor kako bi prikupio energiju, pre nego što da detaljnije viđenje svega.

Prema navodima iz tima, donovog oglašavanja neće doći pre kraja Australijan opena.

Ozi open na programu je od 17. do 30. januara.

Oglasila se i porodica Đoković

Saopštenjem se oglasila i porodica najboljeg tenisera sveta.

„Veoma smo razočarani odlukom Federalnog suda i činjenicom da Novak mora da napusti Australiju. Ovde nije u pitanju bio samo sport i igranje na prvom grend slemu u sezoni, na kojem Novak dominira već deceniju, već i politike i svih interesa koji su u ovom slučaju prevladali. I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, verovali smo da će sport pobediti“, navodi se u saopštenju porodice Đoković.

„Verovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio – da Novak ima validnu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi ‘javni interesi’ neće biti izgovor za odluku koja je doneta.“

Porodica srpskog tenisera je poručila da su ovo teški trenuci i da Novaku sada moraju da pruže najveću podršku.

„Bićemo tu da podelimo udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, veru u ovaj sport, pre svega u fer-plej koji je ovde u potpunosti izostao. Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio. Verujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vreme pokazati ono što je nesporno uvek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovek.“

 

Komentari

Vaš komentar