Pao i španski veteran, Krajinović opet u trećem kolu

Australian Open 11. feb 20217:51 > 7:531 komentar
Podeli:
Filip Krajinović
(Photo by Mackenzie Sweetnam/Getty Images

Filip Krajinović plasirao se u treću rundu Australijan opena drugi put u karijeri, posle 2019, pošto je savladao Pabla Anduhara iz Španije sa 6:2, 5:7, 6:1, 6:4. To je četvrti put da je došao do treće runde na grend slemovima, a naredni protivnik biće mu bolji iz duela Danil Medvedev – Roberto Karbaljes Baena.

Činilo se da bi Krajinović mogao brzo da dođe do pobede jer je ekspresno uzeo prvi set i poveo sa 4:1 u drugom. Međutim, tada kreće rolerkoster u drugom setu – Filip ispušta, pa ponovo vraća brejk viška i tada je još imao situaciju pod kontrolom, pri vođstvu 5:3.

Povezane vesti

Međutim, greške sa osnovne linije bile su sve češće, nekoliko puta je Krajinović pogrešio i jako rano u razmenama, a Anduhar je preokrenuo i servira za set. Nije se predao tu Filip, došao je u dugom gemu do tri brejk lopte, ali nije ih iskoristio – predug bekhend, drugi servis na liniju Anduhara i još jedan dobar poen Španca, koji je ubrzo iskoristio prvu set loptu (7:5).

Nije se demoralisao Krajinović, protutnjao je kroz treći set i na početku četvrtog napravio brejk bez izgubljenog poena. Ponovo se činilo da bi kraj mogao da bude blizu, ali Anduhar se nije predavao. U naredna tri gema na servis Krajinovića imao je zbirno sedam brejk šansi (15-40 u drugom, 0-40 u šestom gemu), ali je Filip u ključnim momentima bio koncentrisan, nije grešio, bekhend ga je služio, a i servis je nekoliko puta pritekao u pomoć.

Tada je definitivno slomljen otpor 35-godišnjeg veterana iz Španije, u preostala dva gema na svoj servis Filip nije imao problema i došao je do trijumfa.

Komentari

Vaš komentar