„Pitanje je ko je loš momak… Za javnost to je Novak“

Australian Open 12. jan 202217:55 > 17:5520 komentara
Podeli:
Chris Hyde/Getty Images

Ukoliko bez problema ostvari pobede tokom prve sedmice Australijan opena, Novak Đoković će biti favorit za titulu, smatra legendarni Boris Beker.

Đoković se nada da će imati priliku da se bori za 10. titulu u Melburnu. Ipak, činjenice da je nekoliko dana proveo u karantinu u hotelu u izbeglice, te da još ne zna hoće li moći da učestvuje na prvom grend slemu u sezoni, značajno utiču na njegove pripreme.

„Ovo su najgore pripreme za grend slem. Ne samo da nije bio na terenu šest dana, nije ni jeo ono što mu je potrebno. Do ponedeljka nije znao da li će ostati ili ne. Najgore moguće pripreme. Biće ranjiv u prvoj sedmici turnira. Ako to prođe, biće favorit za titulu“, rekao je Beker.

Povezane vesti

Australijska javnost kivna je zbog odluke da se prvom reketu sveta da izuzeće od obavezne vakcinacije.

„Žao mi ga je. Znam ga veoma dobro, i dalje smo dobri prijatelji. Mnogo toga je pošlo po zlu… Pitanje je ko je ovde loš momak. Javnost misli da je to Novak Đoković. Ali on je imao sve potrebne dokumente. Moramo da znamo da je 26 igrača tražilo izuzeće, njih petoro je dobilo, uključujući i Novaka“, istakao je njegov nekadašnji trener i dodao:

„Pitam se šta će biti u budućnosti? Da li će pristajati na ovu dramu pred svaki grend slem. Organizatori Rolan Garosa sigurno prate šta se dešava, Vimbldona takođe. Pravila su sve striktnija. Zato je moje mišljenje da će mu biti lakše ako se vakciniše. Hoće li, ne zna se“.

Dok je Đoković bio u karantinu, te čekao da mu bude dozvoljeno da uđe u Australiju, njegova porodica je u Beogradu održala nekoliko konferencija za medije.

„Njegov otac će sigurno zažaliti zbog nekih izjava. Činjenica da su neke stvari izrekli članovi njegove porodice, neće mu baš pomoći. Njegovi roditelji su emotivni, kao i njegov brat“.

Žreb za Australijan open na programu je u četvrtak, od 5 časova ujutru po srednjoevropskom vremenu. Đoković je postavljen za prvog nosioca.

Komentari

Vaš komentar