Pozitivni slučajevi na kvalifikacijama za AO

Australian Open 11. jan. 202122:341 komentar
Podeli:
Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

Denis Kudla, četvrti nosilac i Francisko Ćerundolo, 19 favorit pozitivni su na koronavirus na kvalifikacijama za Australijan open, koje se održavaju u Dohi.

Da ima virus Kudla je saznao u toku meča sa Marokancem Eliotom Benhertitom u kojem je slavio 6:4, 6:3. Informacija je stigla pri rezultatu 6:4, 5:3 za Kudlu. Zanimljivo je da bi Marokanac prošao u drugo kolo kvalifikacija da je smanjio na 5:4, jer bi u tom trenutku američki veteran bio automatski diskvalifikovan.

povezane vesti

Posle Kudle se oglasio i Argentinac Ćerundolo. Trenutno 139. igrač sveta rekao je da ima pozitivan nalaz i da je izbačen iz žreba kao i Kudla. Prethodno je u prvoj rundi dobio Garsiju Lopeza 6:2, 6:4.

Jasno je da su igrači virus dobili u Dohi, s obzirom da su svi bili testirani nekoliko puta pre dolaska u Katar. Ostaje da se vidi da li će ovo imati posledice na održavanje Australijan opena. Kvalifikacije se upravo iz bezbednosnih razloga održavaju u Dohi.

Oni koji izbore prolaz u glavni žreb prvog Gren slem u sezoni, zajedno sa onim koji su se automatski kvalifikovali za Australijan open moraće da provedu dve nedelje u karantinu kada dođu u Australiju.

Komentari

Vaš komentar