Rafa: Ne zanima me da imam više slemova od Novaka i Rodžera

Australian Open 25. jan. 202211:18 > 13:1581 komentara
Podeli:
AntoineCouvercelle

Rafael Nadal je dobio Denisa Šapovalova i još ga samo dve pobede dele od istorije. Ako bude slavio u nedelju na "Rod Lejver" areni biće prvi igrač u istoriji koji će stići do 21. Grend slema. Ipak Španac baš i nije preterano zainteresovan da prenaglašava bitnost tog ostvarenja.

Minulog leta je delovalo da će Rafa teško opet biti u stanju da se bori za Grend slem titule. Ipak šesti teniser sveta je uspeo da se oporavi i da se spremi za Australijan Open i blizu je da prvi dođe do laksavog broja koji je nekako tokom 2021. godine bio pripisan Novaku Đokoviću. Srbin je i dalje na 20 titula baš kao i Rafa Nadal i Rodžer Federer.

„To što smo jednaki meni jedino govori da smo u sjajnoj eri našeg sporta i za mene je čast da budem deo toga. Ne nadam se ničemu. Samo idem dalje, uživam u tenisu kao što sam rekao na stotine puta. Iskreno, iz dna svog srca kažem, naravno da hoću da pobeđujem, ali više zbog toga što ja želim da nešto ostvarim a ne da imam više nečega od drugih. Što se tiče budućnosti, ne zanima me to mnogo. Ne verujem da će moja budućnost zavisiti od toga koliko titula osvojim ili koliko će drugi osvojiti. Veoma sam srećan zbog stvari koje su mi se desile u životu. Uvek možeš da budeš frustriran, ako komšija ima veću kuću, bolji telefon… Neću biti frustriran ako Novak ili Rodžer budu imali više Slemova od mene“, rekao je Rafael Nadal.

On je takođe pričao i o komentarima Denisa Šapovalova koji je poručio da Španac ima povlašćen tretman kod sudija i da je to bio slučaj u duelu u utorak.

VESTI SA AO

„Zaista verujem da nije tako. Ne želim povlašćen tretman i ne osećam da ga imam. Poštujem Karlosa, dobar je sudija. Zar nije i on bio grub ranije prema meni? Uvek se misli da najbolji igrači dobijaju veću prednost, ali na terenu to nije tačno. Imamo sat poslednjih godina i donosimo pravila da svima budu uslovi jednaki. Žao mi je Šapovalova, igrao je sjajan meč. Teško je da prihvatiš poraz, posebno kada se osećaš uništeno. Želim mu sve najbolje. Svi grešimo u karijerama, ja sam to radio kad sam bio mlađi i verovatno će on shvatiti da nije bio u pravu danas“.

Komentari

Vaš komentar