Ribakina: Cilj mi je da igram finale na svakom slemu

Jelena Ribakina
REUTERS/Jaimi Joy

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina posle osvojenog Vimbldona odigrala je i finale Australijan Opena. Iako nije uspela da pobedi, ističe da joj je cilj u narednom periodu da bude što više akter ovakvih mečeva.

– Ako će u budućnosti biti ovako, to je sjajno. Svakako mi je cilj da na svakom slemu doguram do druge nedelje, pa i da igram finala. Svakim odigranim finalom imam više samopouzdanja, čak i posle ovakvog finala. Treba da nastavim naporno da radim i da budem zdrava. Iako se trudim da ne razmišljam o očekivanjima, ona ovakvim partijama neminovno rastu – rekla je Ribakina.

povezano

Što se samog finala tiče nije previše potištena, iako je vodila 1:0 u setovima.

– Alina je digla nivo u drugom setu. Igrala je dobro, agresivno, sa jako malo grešaka. U nekim momentima ja sam morala da budem agresivnija. Imala sam šanse da preokrene, ali ona je bila jako dobra i jaka mentalno i fizički.

Od ponedeljka ulazi u prvih 10. Ipak, ne pridaje preteran značaj tome.

– Ne razmišljam o sutra. Svakako poboljšanje renkinga ima svoje prednosti, posebno na manjim turnirima. Biću nosilac, propustiću prvu rundu. Ali u suštini, ne gledam previše na broj ispred renkinga.

Komentari

Vaš komentar