Sabalenka lako i brzo do drugog kola AO, prošle Erani, Đorđi

Podeli:
Arina Sabalenka
Jonathan DiMaggio/Getty Images

Arina Sabalenka je u dva seta bila bolja od Slovakinje Viktorije Kuzmove 6:0 i 6:4 i za samo 64 minuta se plasirala u drugo kolo Australijan Opena.

Sabalenka nije imala nikakvih problema u prvom setu, da bi u drugom brejk napravila na startu. Ipak do kraja je dva puta gubila prednost brejka i vraćala je na svoju stranu tako da je set dobila 6:4.

Ona ide na Dariju Kasatkinu koja je dobila 371. igračicu sveta Kejti Bulter 2:0, po setovima 6:1 i 6:4.

Jedan od uzbudljivijih mečeva dana je bio meč Zvonarjeve i Ribakine. Kazahstanka, koja je 17. igračica sveta je dobila Zvonarjevu posle 125 minuta igre. U prvom setu je Ruskinja bila bolja 6:4, da bi naredna dva Elenaa dobila identičnim rezultatom.

Njena naredna protivnica je Francuskinja Fiona Fero kaoja je dobila u tri seta Katerinu Sinanikovu. Bilo je 6:7, 6:2 i 6:4.

Sorana Kirstea je lako dobila Patriciju Mariju Tig. U duelu dve Rumunke bila je bolja ona lošije plasirana koja je dobila meč 6:2 i 6:1 za 61 minut igre. Ona će sada igrati sa Petrom Kvitovom.

Marketa Vondorušova je u tri seta izbacila Rebeku Piterson. Šveđanka je dobila prvi set 6:2, da bi u naredna dva Čehinja bila bolja dva puta po 7:5. Marketa sada ide na kvalifikantkinju Rebeku Marino, koja je bila bolja od domaće igračice sa specijalnom pozivnicom Kimberli Birel. Kanađanka je bila bolja 6:0 i 7:6.

Sara Erani je napravila jedno od bitnijih iznenađenja prvog kola. Dobila je Kineskinju Ćijang Vang iako je skoro 100 mesta lošije plasirana na WTA listi. U prvom setu nije delovalo da će Italijanka napraviti iznenađenje jer je Vang dobila set 6:2. Ipak sledi bolja igra Sare Erani i ona dobija naredna dva seta 6:4. Erani će igrati sa Sernom Vilijams.

Kamila Đorđi je obezbedila meč sa Igom Švjontek jer je dobila Jaroslavu Švedovu 2:0, po setovima 6:3 i 6:3.

Dalje su prošle i Kudermetova, Gračeva, Ajla Tomljanovič kojoj je naredna protivnica Simona Halep, dok su u drugoj rundi i Timea Baboš, Anastasija Potapova, Alis Korne, Žabur i Šmijedlova, kao i Su Vei Hsijeh.

Komentari

Vaš komentar