Španac se izvinio zbog izjave, Stricova uživa u izolaciji

Australian Open 19. jan. 202118:29 > 20. jan. 2021 13:593 komentara
Podeli:
Cameron Spencer, Getty Images

Španski teniser Roberto Bautista Agut izvinio se zbog izjave da se oseća kao da je u zatvoru zato što mora da bude 14 dana u karantinu u hotelskoj sobi u Melburnu, a što je deo epidemioloških mera pred početak prvog Gren slem turnira u sezoni.

Njegovu izjavu objavio je izraelski televizijski kanal Sport 5.

Bautista Agut se izvinio i pojasnio da je to rekao u privatnom razgovor, kao i da je njegov komentar prenet medijima bez njegovog znanja i pristanka.

Povezane vesti

Moj trener i ja poštujemo sve protokole koje je uspostavila australijska vlada i teniski savez kako bismo izbegli bilo kakav rizik zaraze, odnosno kako bismo mogli da se takmičimo na siguran način. Takođe, želim da se zahvalim svima koji su omogućili da možemo ponovno da igramo tenis,“ istakao je Bautista Agut.

Više od 70 tenisera i članova njihove pratnje zatvoreni su u hotelskim sobama i ne mogu da treniraju izvan hotela. Oni su u Australiju doputovali čarter letovima u kojima je nekoliko putnika bilo pozitivno na koronavirus, a pravila nalažu da svi budu u karantinu 14 dana bez mogućnosti da napuste hotelsku sobu.

Mnogi teniseri i teniserke su se pobunili zbog rigoroznih mera, a srpski igrač Viktor Troicki je naglasio da ne bi ni putovao u Australiju da je znao šta ga tamo čeka.

Jedna od retkih koja je podržala stroge epidemiološke mere je Čehinja Barbora Stricova.

„Ja nemam primedbi. Vežbam dva puta dnevno, čitam knjige, gledam televiziju, komuniciram preko društvenih mreža. Trudim se da budem pozitivna,” napisala je Stricova.

Komentari

Vaš komentar