Teniserke besne po sobama: Kako mislite da igramo?

Australian Open 16. jan. 202116:072 komentara
Podeli:
Marta Kostjuk
Photo by Francois Nel/Getty Images

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk kaže da će biti izuzetno teško spremiti se za Australijan open u novonastalim uslovima.

Ona je jedna od teniserki koje će morati dve nedelje da provedu u potpunoj izolaciji jer je na njenom letu bilo pozitivnih na virus korona (ostali mogu da provedu pet sati dnevno u treningu).

Kriza pred AO

„Ne možemo da uradimo ništa jer nam vlasti neće dozvoliti da izađemo. Bilo bi pošteno da su i svi drugi u istim uslovima, ali ta inicijativa morala bi da potekne od njih. Mislim da će biti pozitivnih i na drugim letovima. Ja nisam dobila rezultate testa, i druge devojke čekaju“, kaže mlada Kostjukova.

Ukrajinka ističe da, ako su već u tako striktnoj izolaciji, trebalo bi da su uslovi barem komforni.

„Internet nije veoma dobar, neke devojke ga ni nemaju. Biti sam je mučenje, ne možemo ni da pozovemo trenere. Potrebne su nam trake ili bicikli, nisam ih tražila pre jer sam mislila da neću sve vreme biti u sobi“, ističe Kostjukova i dodaje:

„Kada se izolacija završi, trebalo bi da imamo povlašćen tretman kada je reč o treninzima kako bismo barem tih nekoliko dana iskoristili za pripremu kako treba. Jasno je da je skoro nemoguće adekvatno se spremiti za tako kratko vreme. I organizatori bi naše mečeve trebalo što kasnije da zakažu. Naravno, shvatam da će biti teško organizatorima da sve ove želje ispune“.

Kostjukova ima 18 godina i trenutno je 99. na WTA listi.

Ona nije jedina, mnogi su se oglasili na društvenim mrežama povodom nove situacije.

Komentari

Vaš komentar