Zašto je Rodžer odustao od AO: Mirki se nije svidela ideja

Australian Open 7. jan 202110:0240 komentara
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images

Švajcarski teniser Rodžer Federer odustao je od učešća na Australijan Openu jer se njegovoj ženi Mirki nije dopala ideja da sa četvoro dece bude dve sedmice u karantinu, tvrde organizatori prvog Gren slema u sezoni.

Federer nije igrao od januara prošle godine kada je u polufinalu turnira u Melburnu izgubio od Novaka Đokovića. Zbog povrede kolena je potom dva puta operisan.

Iako se očekivalo da se na teren vrati na Australijan Openu ove sezone, 20-struki Gren slem šampion je odlučio da se povuče jer još nije dovoljno spreman.

Povezane vesti

Ipak, glavni čovek za odnose s igračima u Melburnu Andre Sa tvrdi da to nije pravi razlog.

„Glavni razlog je bio karantin“, rekao je Sa.

„Razgovarao sam sa njim pre mesec dana i imao je dve opcije. Mogao je da dođe sa kompletnom porodicom i da svi budu u karantinu. Problem je što Mirka i njihova deca ne bi mogli da napuste sobu. Morali bi 14 dana da budu u jednoj prostoriji. Samo igrači mogu da napuštaju hotel, ostali ne. Mirki se nije dopala ta ideja… Druga opcija je bila da dođe sam, što bi značilo da će biti odvojen od porodice pet sedmica. Rekao je – Imam 39 godina, 20 Gren slem titula. Ne želim da budem odvojen od porodice toliko dugo“.

Australijan Open na programu je od 8. februara. Očekuje se da Rodžer ponovo na terenu bude početkom marta.

Komentari

Vaš komentar