Cicipas: Novak se posle dva seta vratio kao drugi igrač

Grand Slam 13. jun. 202120:50 > 14. jun. 2021 1:2533 komentara
Podeli:
Gonzalo Fuentes, Reuters

Grčki teniser Stefanos Cicipas nije mogao da objasni šta mu se dogodilo posle prva dva seta u finalu Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića, ali je uveren da će jednog dana biti grend slem šampion.

Cicipas je dobio prva dva seta 7:6, 6:2, a onda je Đoković osvojio naredna tri 6:3, 6:2, 6:4.

„Osetio sam da sam izgubio ritam. Ne znam zbog čega. Bilo je čudno, s obzirom na to da sam se kretao savršeno do tada. Bilo je teško vratiti se, kao da sam izgubio svoju igru. Voleo bih da razumem šta se dogodilo i da napredujem. Tužno je jer sam imao dobru šansu“, rekao je Cicipas na konferenciji za medije.

Vesti iz pariza

Posle trećeg seta grčki teniser je pozvao fizioterapeuta.

„Nadao sam se da će mi pomoći sa kukom. Ali kasnije sve bilo kako treba. Sve je bilo normalno“.

Bilo je to prvo grend slem finale za 22-godišnjaka.

„Naučio sam da, bez obzira na sve, moraš da dobiješ tri seta da bi pobedio. Dva seta zapravo ne znače ništa. Nisam se opustio… Posle dva seta je on napustio teren, ne znam šta se dogodilo, ali vratio se kao drugačiji igrač. Ne znam šta se dogodilo. Igrao je dobro, nije mi dao prostora. Delovao je svežije, mnogo bolje. Čitao je bolje moju igru“, objašnjavao je Stefanos.

Grk veruje da će u karijeri osvajati titule na najvećim turnirima.

„Uprkos porazu, verujem u svoju igru. Uveren sam da će taj momenat doći brzo. Bio sam blizu danas… Ne vidim razlog da jednog dana pehar ne završi u mojim rukama“.

Komentari

Vaš komentar